Kategorie

Tort bez pieczenia

Jak zrobić Tort bez pieczenia przepis z filmem HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (416 ocena, 91 głosów)
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Tort bez pieczenia przepis na owocowy torcik z kremem mascarpone. Bardzo smaczny owocowy torcik bez pieczenia, a jednocześnie bardo prosty. Przepis nie jest skomplikowany i składa się zaledwie z kilku składników, a do jego wykonania zbędny jest nawet blender 😉 Jest to typowe ciasto składające się z kilku warstw tak jak tort z biszkoptem. Do kremu mascarpone dodałem szczyptę soli – dzięki temu wszystkie smaki będą bardziej odczuwalne dla naszego podniebienia. Zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu bo wiem, że Wam się spodoba a ciasto zasmakuje 😉 Zobaczcie także: Ciasto 3 Bit, Śnieżynka Cytrynowa

Tort bez pieczenia

Tort bez pieczenia

 

Zobacz też: Ciasto Cappuccino lub Tort Śmietanowy 

 

Tort urodzinowy bez pieczenia

Tort urodzinowy bez pieczenia

Składniki: 1 porcja dla 6 osób
  • herbatniki lub ciastka maślane 750 g,
  • maliny 250 g – mogą być mrożone,
  • banan 2 szt.,
  • cukier puder 40 g,
  • sok z 2 pomarańczy,
  • mandarynki 3 szt.,

Krem

  • serek mascarpone 500 g,
  • cukier puder 200 – 300 g – wedle uznania,
  • olejek waniliowy 2 łyżeczki,
  • śmietana kremówka 80 ml + szczypta soli,
  • tortownica o śr. 22 cm,

Tort bez pieczenia przepis

Tort bez pieczenia przepis

Tort bez pieczenia przepis i wykonanie

Krok 1
Maliny – mogą być rozmrożone – przekładamy do osobnego naczynia, dodajemy sok z 1/2 pomarańczy, cukier puder i widelcem rozgniatamy maliny i dokładnie mieszamy aż cukier rozpuści się.
 
Krok 2
Do osobnego naczynia dodajemy serek mascarpone, a następnie małymi porcjami dodajemy 1/3 cukru pudru i całość dokładnie mieszamy łyżką. Następnie ponownie dodajemy cukier puder i ponownie całość dokładnie mieszamy.
Krok 3
Do szklanki ze śmietaną dodajemy olejek waniliowy oraz szczyptę soli (sól lepiej wydobywa wszystkie smaki) mieszamy i dodajemy do kremu mascarpone – ponownie całość mieszamy.
Krok 4
Dno tortownicy oraz boki wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy 1/3 połamanych herbatników maślanych, na które wykładamy sos malinowy i równo rozprowadzamy. Na maliny układamy kolejna warstwę z połamanych herbatników – wykładamy kolejną 1/3 herbatników. Na herbatniki wykładamy 1/2 kremu mascarpone  i równo rozprowadzamy. Kolejna warstwę tworzymy z pociętego w plastry banana, na którego następnie układamy pozostałe herbatniki maślane. Sokiem z pozostałych pomarańczy polewamy herbatniki i wykładamy pozostały krem mascarpone, równo rozprowadzamy i dekorujemy. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc.
 
Tort owocowy przepis

Tort owocowy przepis

 

Tort urodzinowy przepis

Tort urodzinowy przepis

Autor: Deserek.TV  
Zdjęcia czytelników:
Torcik Agi K.

Torcik Agi K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz także:

55 odpowiedzi do: Tort bez pieczenia

  • Szuszkina89 pisze:

    I to mi się podoba super pomysł !

  • Anai pisze:

    Mi też się podoba – wrzucam do przepisów do zrobienia 😀

  • Magda C. pisze:

    Jak on prześlicznie i przepysznie wygląda! Mogę kawałek? 🙂

    PS Super, że bez pieczenia, skorzystam 🙂

  • Wygląda rewelacyjnie, myślałam, że to pieczone ciasto 😉

  • OstraNaSlodko pisze:

    Mmmmm , ależ wygląda smakowicie <3

  • iza pisze:

    wspaniale wygląda

  • Chyba też będę musiała wypróbować! : )

  • Kaś pisze:

    prezentuje się znakomicie! i tak też na pewno smakuje
    w ogóle dużo smacznych rzeczy dookoła na zdjęciach, np. ten makowiec 🙂

  • Bardzo imponujący wypiek! Owoce, mascarpone… czego chcieć więcej? 🙂

  • Zachwycający! Zapisuję przepis do wypróbowania! teraz będzie za mną „chodził” przez cały dzień;)

  • wenus-lifestyle pisze:

    Znam podobny przepis 😉

  • Anna pisze:

    Zrobiony ! Akurat na 2 urodziny córeczki potrzebowałam czegoś szybkiego i prostego,żeby z nią zrobić 😉 Wyszło bardzo smacznie !:) Dzięki <3

  • Majka pisze:

    Łał! świetne! muszę spróbować!

  • Natalia pisze:

    Tort wygląda pysznie ! niestety nie mam malin, a mrożone są drogie, czy można je czymś zastąpić ??

    • Deserek.TV pisze:

      Możesz spróbować zastąpić maliny truskawkami. Cena malin i truskawek mrożonych jest zbliżona. Opakowanie 450 g widziałem już za 5,99 zł. Warto zrobić ten torcik i najlepiej smakuje po 24 godz. od przygotowania – musi postać w lodówce – smak rewelacyjny ! 😉 Zrób z malinami nie będziesz żałować 😉

  • magdalenka pisze:

    Swietny musze go wyprobowac 🙂 dobrze rozumiem ze nic nie trzeba ucierac itd..:-) zadziwiajace

  • magdalena pisze:

    świetnie dziękuję jutro będę próbować 🙂

  • pattie pisze:

    Zamierzam zrobic, czy może mi ktos powiedziec jakie maslane ciasteczka to maja byc? Dzięki 🙂

    • Deserek.TV pisze:

      Nie ma znaczenia jakiej firmy – powiedz w sklepie, że potrzebujesz ciasteczka maślane to Ci pokażą jakie sa dostępne – ale nadaje się każdy rodzaj 🙂 Zwykłe ciastka maślane

  • mamaKornelki pisze:

    Zrobilam ten torcik na dzisiejszą imprezke karanawałową. Wyśmienity! o przepis mnie pytano 🙂

  • Tyś pisze:

    Czy ten torcik sie nie rozplynie? Wszystkie skladniki sa raczej „wodniste”.
    I jezeli na spodzie sa pokruszone herbatniki i rozgniecione maliny to czy da sie ladnie wyjac kawalek, zeby sie nie rozpadl? Nie widze tu skladnikow, ktore trzymaly by ten torcik w „kupie”. Chce zrobic go na impreze i az sie boje

  • Tyś pisze:

    Na pewno w niedziele napisze jak wyszlo

  • ania pisze:

    ciekawy przepis. uwielbiam szybkie receptury. dlatego zrobilam go na domowe przyjecie 1szych urodzin mojej corci. Jest rewelacyjny!! niebo w gebie. goscie zachwyceni prosili o przepis. co prawda nie wygladal tak ladnie jak tutaj ale to juz moja wina,nastepnym razem popracuje nad rownymi warstwami:) sprobuje tez upiec kruche ciasto,zamiast ciasteczek,myslicie ze bedzie rownie dobre?

  • Monika pisze:

    Jakiej średnicy ma być tortownica?

  • Monika pisze:

    Jeśli chodzi o tortownicę, to faktycznie, nie zauważyłam że jest napisane.

    Teraz z kolei mam problem z ciastkami, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć herbatników maślanych bez żadnych galaretek, dżemów itp. Proszę o podpowiedź co mogę dać w zamian, gdyż na jutro torcik ma być gotowy, a ja nie wiedziałam, że taki będzie problem z ciastkami…. Mam obawy co do zwykłych herbatników. Myślę, że będą za miękkie pod masę z malin i serka mascarpone i że wyjdzie jedna wielka maź…

    Doradźcie co mam dać? A może spód biszkopta?

  • Monika pisze:

    Wiem, szukałam i nie ma 🙁

  • Monika pisze:

    A biszkopty podłużne?

    • Deserek.TV pisze:

      nie nadają się – w przepisie są ciastka maślane i mają one inną konsystencję niż biszkopty. Biszkopty nasiąkną, rozmoczą się i zrobi się „ciapa” 🙁

      • Monika pisze:

        Znalazłam ciastka, więc tort zrobiłam :-). Nic się nie rozpadło, nie rozleciało, wszystko było tak jak na filmiku.
        Jak dla mnie tort był zdecydowanie za słodki. Dałam 200 g. cukru pudru, oprócz tego słodziwem był jeszcze banan, pomarańcze i cukier puder w malinach. Na przyszłość dam max. 100 g. cukru i tyle też polecam osobom, które na co dzień używają mało cukru.

  • Kas pisze:

    W przepisie jest napisane herbatniki maślane, a tu jest mowa o ciasteczka maślanych. Z tego co wiem, to to dwa różne wypieki. Więc proszę o doprecyzowanie.

  • Ola pisze:

    A czy może być taki spód tortowy?

    • Deserek.TV pisze:

      To będzie już całkowicie inny przepis i inny smak – nie polecam wersji z gotowym spodem tortowym. Cały smak jest w tych wszystkich składnikach, z których jest wykonany ten torcik

  • Anna pisze:

    Czy konieczne jest zanocowanie tortu w kuchni? Czy można ze śmietanki ubić masę i do tego dodac mascarpone?

    • Deserek.TV pisze:

      Wszystkie suche składniki tortu muszą dokładnie „nasączyć się” sokiem i postała masą – inaczej tort będzie such i będzie się kruszył i rozleci.
      Tak także możesz spróbować tylko czy dobrze składniki się wymieszają – serek jest gęsty

  • Katee86 pisze:

    Torcik jest rewelacyjny, zmodyfikowałam tylko nieco przepis – dodałam ponad 600 g malin zamiast 250 g i wg mnie to optymalna ich ilość, w tortownicy o średnicy 21 cm zmieściły się wtedy 2 opakowania herbatników w warstwach, zmniejszyłam też znacznie ilość cukru pudru i wyszedł po prostu idealny 🙂 Mogłam tylko bardziej nasączyć herbatniki sokiem, ale i tak smak i wygląd wzbudzają zachwyt.

  • natalia pisze:

    A moge uzyc gotowy biszkopt zamiast herbatników

  • Gośka pisze:

    Pyszny tort, moim dzieciom bardzo smakował, nawet synowi, który nie lubi ciast, oprócz sernika na zimno.
    Tylko chciałam trochę skorygować nazewnictwo, ponieważ napisałaś „herbatniki maślane”, ale to co jest dodane do tortu to nie herbatniki tylko ciastka:) Jest różnica, bo herbatniki to są te takie prostokątne, cienkie. No i ja kupiłam herbatniki, bo nie oglądałam filmiku przez zrobieniem. Z herbatnikami też dobry wyszedł, również zmiękły. Ale teraz jestem ciekawa jak z tymi ciastkami, więc na następną okazję będę dodawać to:)

    • Deserek.TV pisze:

      Teraz ja skoryguję 😉 W przepisie są podane oryginalne składniki – to co należy dodać- oryginalny przepis. A ja dodałem to co miałem w danej chwili w domu w szafce 😉 co nie znaczy że nie wiem co to herbatniki maślane, a co to ciastka 😉 Przepisy są po to aby je modyfikować i tworzyć nowe wersje do czego serdecznie Cię zapraszam 😉

  • Gośka pisze:

    No to niechcący zrobiłam wg przepisu oryginalnego:)
    Jak coś robię na imprezkę, to wolę nie modyfikować za mocno;) Ale tak oczywiście też zmieniam przepisy pod siebie. W tym również trochę zmodyfikowałam krem, dlatego weszłam zobaczyc filmik, czy konsystencja będzie w porządku i zobaczyłam te ciasteczka:)
    Torcik zniknął już dawno, pyszny:)Teraz przymierzam się do zrobienia tego makowca w paski.
    Pozdrawiam.

  • Ilona pisze:

    Czy tort na sobotę mogę zrobić już w czwartek wieczorem? Czy to nie za wcześnie?

    • Deserek.TV pisze:

      Tak, oczywiście – jak dłużej postoi to będzie lepszy – herbatniki/ciastka złapią wilgoć z masy i nie będą takie sucha jak tego samego dnia po zrobieniu . Aż wskazane aby postał 2 dni 😉

  • Ewelina pisze:

    a śmietankę kremówkę ubić i dodać do mascarpone czy taką płynną?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Ściereczki-do-okularów-i-tabletów-Bannerek

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cupcakes cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbata rozgrzewająca herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa i herbata kawa latte kawa mrożona kawa przepisy kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały milky way miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana soki sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka syrop syrop czekoladowy syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina