Kategorie

Śnieżynka Cytrynowa

Zobacz Jak Zrobić Ciasto Cytrynowe bez pieczenia – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (63 ocena, 13 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Śnieżynka Cytrynowa to przepis na kremowo – kokosową, delikatną i puszystą masę o smaku cytrynowo-kokosowo-czekoladowym. Ciasto mimo swej prostoty jest bardzo, bardzo smaczne. Wykonanie tego białego puszystego przysmaku jest bardzo proste więc każdy sobie z tym poradzi i bez obawy, że coś popsuje, i że ciasto się nie uda – musi się udać i to każdemu. Takie własnie jest dzisiejsze ciasto bez pieczenia – proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Wykonuje się je bardzo szybko, natomiast musimy poświęcić czas na wystudzenie galaretki – ale w tym czasie możemy się relaksować lub robić coś innego 😉 Musicie koniecznie spróbować tego pysznego ciasta. Zapraszam serdecznie do wypróbowania – bo warto – i zapraszam do zostawiania komentarzy. Zobacz także:  Expresowe Tiramisu Ciasto 3 Bit , Torcik Jagodowy ,

 

Śnieżynka Cytrynowa Ciasto bez pieczenia

Śnieżynka Cytrynowa

 

Czas wykonania: 30 min
Składniki: 1 porcja dla 16 osób
  • śmietana kremówka 600 ml
  • cukier puder 4 łyżki
  • galaretka cytrynowa 2 szt. + 4 szklanki wody
  • śnieżka 3 opakowania x 56 g
  • biała czekolada 200 g
  • wiórki kokosowe 200 g
  • biszkopty 2 opakowania
  • forma 24 x 35 cm

Śnieżynka Cytrynowa opis wykonania

Krok 1
W garnku zagotować wodę – 4 szklanki, a następnie rozpuścić w niej galaretki oraz czekolady. Odstawić do wystudzenia.
 
Krok 2
Do miski lub dużego garnka dodajemy śmietanę, dodać cukier puder oraz śnieżki i ubić śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać wiórki kokosowe –  3/4 opakowania. Następnie bardzo powoli dodajemy zimna galaretkę wymieszaną z czekoladą i cały czas miksujemy na małych obrotach.
Krok 3
Blachę o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożyć folią lub papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć biszkopty tak aby dno było szczelne.
Krok 4
Na ułożone dno z biszkoptów wylewamy 1/2 masy śmietanowej odstawiamy do lodówki na 45 min. do stężenia masy. Następnie układamy kolejną warstwę z biszkoptów i wylewamy pozostałą część masy. Wyrównujemy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Śnieżynka Cytrynowa Ciasto bez pieczenia

Śnieżynka Cytrynowa

 

Ciasto bez pieczenia

Śnieżynka Cytrynowa

 

Śnieżynka Cytrynowa Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia

Autor: Deserek.TV | Google+   

 

Zdjęcia czytelników:

Ciasto Śnieżka przygotowane przez Ewa0207

Ciasto Śnieżnka przygotowane przez Ewa0207

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz także:

32 odpowiedzi do: Śnieżynka Cytrynowa

  • magda pisze:

    Wygląda wspaniale! Tak lekko, delikatnie, a nazwa ‚cytrynowa’ niezwykle orzeźwiająco 😉

  • Marta_21 pisze:

    Po składnikach już widać, że musi być pyszne 😉 zrobię na weekend 😉

  • martex.82 pisze:

    pycha ciasto, ślicznie i leciutko wygląda i bardzo sympatycznie się nazywa 🙂

  • Wspaniale wygląda i na pewno bajecznie smakuje 😀

  • iza pisze:

    jaka ładna nazwa 😉 a i ciasto apetyczne

  • Aurora pisze:

    A znajdę tu coś czekoladowego? 😉

  • ilona pisze:

    Panie deserku wlasnie robię śnieżynkę ,,,,dam znać jak wyszła,,,,,,robiłam już jabłecznik bez pieczenia wspaniały….kocham pana ciasta

  • ilona pisze:

    Panie deserku witam zrobiłam śnieżynkę wspaniała właśnie zajadam z dzieciaczkami…..pycha masa ,delikatny …..dziśiaj robię Bananowca,,,,,,fotki prześlę na emai,,,,pozdrawiam.Myślę że znajdę jeszcze nie jeden wspaniały przepis,,,,,pozdrawiam i zachęcam wszystkich do Pana stronki,,,,,,nie jedna kobieta chciała by takiego cukiernika…

  • Martyna pisze:

    Witam. Mam pytanie czy glaretkę z czekoladą dodajemy stężejącą?

    • Deserek.TV pisze:

      Witam Martynko 😉
      Galaretkę rozpuszczamy razem z czekoladą – odstawiamy do wystudzenia ale nie do stężenia – galaretka i czekolada muszą tylko się wystudzić – następnie płynną wystudzoną galaretkę z czekoladą dodajemy małymi porcjami do masy cały czas miksując. Widać to także na filmie w 01:35 min.

  • Ewa pisze:

    Witam.Śnieżki,jakiej wagi mają być?

  • Ewa pisze:

    Dziękuję bardzo.Dzisiaj będę robić to ciasto,mam nadzieję,że się uda.Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku 🙂

    • Deserek.TV pisze:

      Ewo jestem pewien, że ciasto wyjdzie przepyszne 🙂 Zanim goście podzielą się tym smakołykiem możesz zrobić ładna fotkę i przesłać na nasz email, a zamieścimy zdjęcie na stronie jako Twoje 🙂 Serdecznie dziękujemy i Tobie także Życzmy Szczęśliwego Nowego Roku i wielu sukcesów kulinarnych 🙂

  • Ewa pisze:

    Witam :).Ciasto udało się znakomicie,wszystkim smakowało :).Może różni się wizualnie od oryginału,ale smak mam nadzieję ten sam.W kolejce stoją,następne Pana przepisy,które chętnie wypróbuję.Pozdrawiam 🙂

  • jolka pisze:

    ciasto wyglada pysznie dzis zrobe na przyjad corci z wnukami napisze jutro czu sie udalo a czesto korzystam z przepisow pana Deserka

  • Monia pisze:

    Witam
    mam pytanie odnośnie śnieżek, które dodajemy do śmietany kremówki
    dodajemy śnieżki w proszku tak?
    czy wcześniej musimy ubić je z mlekiem ?

    • Deserek.TV pisze:

      Witam Moniko,
      Śnieżki w proszku dodajemy do kremówki – wsypujemy proszek do śmietany. W zamieszczonym filmiku można zobaczyć krok po kroku jest to 1:28 minuta filmiku

  • Monia pisze:

    Witam
    mam jeszcze jedno pytanie odnośnie ilości śnieżki
    w przepisie są podane 3 śnieżki * 56 gram
    a wszędzie jedno opakowanie ma 60 gram
    to ile trzeba dać trzy opakowania po 60 gram czy 1 opakowanie po 60 gram ????
    pozdrawiam 🙂

    • Deserek.TV pisze:

      W przepisie podano 3 śnieżki każda po 56 gram – jeżeli są po 60 gram to daj 3 torebki każda po 60 gram masa będzie bardziej sztywna więc nie zaszkodzi tylko pomoże 😉

  • Monia pisze:

    bardzo dziękuję za odpowiedzi 😉 aaaaa tak jeszcze ,,,, 🙂 czekolady 200 gram tak ? czyli albo 2 czekolady po 100 gram ??? albo jedną 200 gram tak ???
    pozdrawiam 🙂

  • Monika pisze:

    Nie mam blaszki o takich wymiarach, Jak zrobię ciasto w tortownicy o śr.22 cm, to o ile mam dać mniej składników?

  • jolka pisze:

    robiłam juz to apetyczne ciasto wyszło pyszne lekkie i pachnące, teraz będę robić na Boze Narodzenie tylko biszkopt upiekę sama , polecam wszystkim. Pozdrawiam i Wesołych Swiąt Panie Deserku

  • Natalia pisze:

    Witam serdecznie,
    Bardzo często odwiedzam tę stronę, gdy chcę przygotować coś smacznego dla znajomych czy rodziny. Rewelacyjnym ciastem jest śnieżynka cytrynowa – filmik z dokładnymi etapami przygotowania podsyłam każdemu. Chciałabym jednak zapytać, czy ciasto to można zrobić inaczej – zamiast czekolady białej dać mleczną, a zamiast galaretki cytrynowej – pomarańczową wraz z wiórkami? Bardzo proszę o sugestie.
    Pozdrawiam serdecznie, oby więcej tak magicznych kulinarnie stron:)

    • Deserek.TV pisze:

      Witam Natalio,
      myślę, że zawsze można spróbować nowej wersji i dokonać małych modyfikacji – to nie powinno zaszkodzić
      Myślę, że w nowej wersji to ciasto będzie równie smaczne jak obecnie a może nawet i smaczniejsze 😉

      Pan Deserek

  • Monika pisze:

    Ciasto świetne , uwielbiam wiórki kokosowe a ciasto całe nimi przeszło . Ja dodałam na samą górę brzoskwinie z puszki i moim zdaniem ciastko nabrało ciekawszej faktury.
    Ale ciasteczko pycha

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Magnesy Pamiątkowe metalowe
Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Magnesy Pamiątkowe
Polecany Film
>
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babeczki czekoladowe babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto czekoladowe ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto milky way ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cupcakes cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis kawa przepisy keks kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki naleśniki czekoladowe napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka święta syrop syrop czekoladowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tiramisu torcik torcik bez pieczenia tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina