Szarlotka Holenderska to kolejny przepis z Kolekcji Smaki Świata i kolejna wersja ciasta z jabłkami. Ciasto trochę przypomina biszkopt, jest delikatne w smaku, aromatyczne i lekko wilgotne. Na zdjęciu wygląda na suche ale tak nie jest. Ciasto nie wyrasta zbyt wysoko, a plastry jabłka ułożone na wierzchu utrzymują się na nim i nie zapadają. Nie jest to ostatnia wersja szarlotki jaką zamieściliśmy w naszym serwisie więc w najbliższym czasie będzie coś nowego. Ciasto jest bardzo smaczne i bardzo szybko się je wykonuje. Zapraszamy do wypróbowania nowego przepisu na szarlotkę 🙂 Zobacz także przepis na: Szarlotka bez pieczenia, Szarlotka Zakopiańska, Szarlotka na zimno , Szarlotka Żydowska ,
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja = dla 6 osób
- 2 żółtka + 1 całe jajko
- cukier kryształ 100 g
- cukier waniliowy 2 łyżeczki
- roztopione masło 80 g
- 2 jabłka
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- mleko 75 ml
- mąką 130 g
- cynamon 2 łyżeczki
Polityka cookies Deserek.TV
W ramach naszego serwisu internetowego stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i jak dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.
W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowania cookies, w tym możliwości zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej Polityce cookies.
Polubiłeś już Deserek.TV na Facebooku?
Dodaj komentarz