• Wódka Lodowa | Ice Vodka
    Wódka Lodowa | Ice Vodka

    Wódka Lodowa przepis na Ice Voda. Nazywana także jako ajsówka - przypominają się stare dobre studenckie czasy :) Alkohol posiada piękny jasno niebieski kolor, który zawdzięcza cukierkom lodowym. W smaku jest słodka i przypomina lodowe cukierki, więcej→

  • Syrop Czekoladowy
    Syrop Czekoladowy

    Syrop czekoladowy przepis na idealny dodatek do porannej kawy. Syrop taki możemy kupić w sklepie za odpowiednia cenę jednak lepiej jest wykonać go samemu w domu, gdyż taki domowy jest i smaczniejszy i zdrowszy. Kupiony w sklepie zawiera więcej→

Kategorie

Makowiec Sułtański

Przepis jak zrobić Makowiec Sułtański przepis – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (10 ocena, 2 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Makowiec Sułtański to bardzo prosty przepis na ciasto o kruchym spodzie i nadzieniu makowym z polewą czekoladową. Dziś poradnik na bardzo smaczne ciasto makowe do wykonania dosłownie w 30 min. Wystarczy wyrobić ciasto dodać masę makową i upiec :) Prawda, że proste :) Przepis ten pochodzi z książki Siostry Anastazji, lecz ja wybrałem właśnie ten. Czemu ten? – bo jest to bardzo prosty przepis na smaczne ciasto, a ja lubię proste przepisy na smaczne ciasta :) Zobacz także przepis na: Makowiec Biszkoptowy, Szarlotka na kruchym cieście, Sernik z Rosą, Sernik Oreo, Drożdżowa Babka z Bakaliami,

  

Makowiec Sultanski

Makowiec Sultański

 

Czas przygotowania: 30 min.

Pieczenie: 30-40 min.

Składniki: 1 porcja dla 8 osób

  • mąka pszenna 500 g
  • żółtka 6 szt.
  • masa makowa z bakaliami 900 g
  • miękka margaryna 1 kostka
  • cukier puder 250 g – 11/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki

Makowiec Sułtański wykonanie

Krok 1
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy składniki. Następnie dodajemy miękkie masło oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto jest zbyt suche należy dodać niewielką ilość kwaśnej śmietany. Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na 30 min.
 
Krok 2
Formę średniej wielkości wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 równe części. Jedną z nich wyklejamy dno naszej formy – równomiernie rozprowadzamy ciasto w formie aby spód ciasta był równy. Następnie wykładamy masę makową z bakaliami i równo rozprowadzamy. Na masę makową wykładamy pozostałe ciasto – należy je albo rozwałkować na cienki placek i przykryć masę makową lub w ręku wyrabiać małe i cienkie placki i nimi przykryć masę makową – tak jak pokazano na powyższym filmie video.
 
Krok 3
Ciasto pieczemy w temp. 180 C przez ok. 30-40 min. aż ciasto lekko zarumieni się. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową
Makowiec  Sułtański

Makowiec Sułtański

 

 

 

 

 

 

 

 

Makowiec  Sułtański

Makowiec Sułtański

 

 

 

 

 

 

 

 

Makowiec  Sułtański

Makowiec Sułtański

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zdjęcia Widzów:

Makowiec sułtański

Makowiec sułtański od Niezapominajka

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: | Google+ 

Zobacz także:

7 odpowiedzi do: Makowiec Sułtański

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Obraz CAPTCHY

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hity dla Dzieci 

Mój StartUp - Restauracja

 

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę -20% na GLOSSYBOX oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
GlossyBox Promocja

GlossyBox Promocja

 

 Firmowe Koszulki

Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babeczki czekoladowe babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować jak zrobić lukier jak zrobić mrożoną kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa i herbata kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis kawa przepisy kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis na kawę mrożoną przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka święta syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina