(30 ocena, 6 głosów)
Przepisów na jabłecznik czy szarlotkę jest bardzo wiele i wiele odmian. Co kraj to obyczaj. W czasie przeglądania przepisów w domowym zeszycie natknąłem się na poniższy przepis. Całkowicie o nim zapomniałem, ostatni raz taką szarlotkę jadłem kilkanaście lat temu więc postanowiłem przypomnieć sobie smak tego ciasta – szarlotki bez pieczenia czy tez szarlotki na zimno. Zobacz także: Tiramisu Truskawkowe, Szarlotka bez pieczenia, Expresowe Tiramisu , Ciasto 3 Bit , Torcik Jagodowy ,
Czas przygotowania: 30 min.
Składniki: 1 porcja dla 10 osób
- biszkopty na spód
- żelatyna 2 łyżki + 4 łyżki gorącej wody
- galaretka 1 opakowanie
- jabłka ok. 1 kg – najlepiej szara reneta – jabłka należy uprażyć / udusić
- blacha do pieczenia 15 x 25 cm lub zbliżona
Polityka cookies Deserek.TV
W ramach naszego serwisu internetowego stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i jak dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.
W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowania cookies, w tym możliwości zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej Polityce cookies.
Polubiłeś już Deserek.TV na Facebooku?
Dodaj komentarz