Zrób samemu Sernik z Brzoskwiniami na Biszkoptach bez pieczenia – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Sernik z brzoskwiniami bez pieczenia to super przepis na smaczny i szybki sernik na zimno. Koniecznie musicie wypróbować ten prosty i sprawdzony przepis aby przekonać się, że przygotowanie smacznego ciasta czy deseru nie jest takie trudne. To kolejny prosty przepis na smaczne ciasto bez pieczenia w naszym serwisie. Zamiast brzoskwiń możecie użyć dowolnych owoców. Już dziś zrób swoją wersję tego pysznego sernika i zaskocz swych najbliższych swymi zdolnościami kulinarnymi. Zobacz także inne przepisy na smaczne ciasta i smaczne desery.: Szarlotka bez pieczenia , Sernik z Fantą , Sernik HIT , Ciasto Bananowiec
Sernik z Brzoskwiniami bez pieczenia
Czas przygotowania: 20 min.
- Masa Serowa
- śmietana kremówka 200 ml
- cukier puder 2 łyżki
- serek waniliowy homo. 400 g
- żelatyna 2 czubate łyżki + 3 łyżki wrzącej wody
- 1,5 puszki brzoskwiń
- galaretka brzoskwiniowa 1 szt. + 1,5 szklanki gorącej wody + 1 szklanka soku z brzoskwiń
- biszkopty okrągłe na spód sernika
Krok 1
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody – dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia.
Krok 2
Śmietanę kremówkę ubijamy na na sztywno i pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwile ubijamy. Następnie dodajemy małymi partiami serek homogenizowany i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy aby składniki połączyły się.
Krok 3
Dno tortownicy o śr. 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dni układamy biszkopty obok siebie. Pozostałe biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki i dokładnie wypełniamy wolne powierzchnie tak aby nie było żadnych prześwitów. Na biszkopty wykładamy pocięte w plastry brzoskwinie – wykładamy ok. 70 % brzoskwiń. Wylewamy masę serową, równo rozprowadzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Krok 4
w tym samym czasie galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklance gorącej wody, a następnie dodajemy 1 szklankę soku z brzoskwiń. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.
Krok 5
Wyjmujemy sernik z lodówki i na wierzchu układamy pozostałe pocięte w plastry brzoskwinie i zalewamy tężejącą już galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia na całą noc.
Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach
Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach
Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach
Dodaj komentarz