Kopiec Kreta przepis na Czekoladowe Ciasto bez pieczenia z owocami. To Kolejny prosty przepis na bardzo znane i bardzo bardzo smaczne ciasto. Takie ciasto można także wykonać w wersji bez pieczenia kupując gotowy biszkopt – jednak najlepsze i najsmaczniejsze jest wtedy, gdy biszkopt wykonamy osobiście. Ciasto jest rewelacyjne i fantastyczne w smaku – jednym słowem „Smakuśne” 🙂 Jeżeli jesteś laikiem kulinarny kup gotowy biszkopt i wykonaj Kopiec Kreta wg tego przepisu. Kopiec Kreta przepis jak zrobić samemu fantastyczne ciasto. Smacznego 🙂 Zobacz także inne przepisy na smaczne ciasta i smaczne desery. Wideo przepis na Biszkopt Idealny
Kopiec KretaCzas przygotowania: 30 min.Pieczenie: 35-40 min.Składniki: 1 porcja dla 6 osób
- Gotowy Biszkopt
Biszkopt własnej roboty:
- 5 jajek
- kakao 1/2 szklanki
- mąka 2/3 szklanki
- cukier kryształ 3/4 szklanki
- tortownica o śr. 20-22 cm.
Nadzienie:
- śmietana kremówka 400 ml
- fiks do śmietany 2 szt.
- cukier puder 3 łyżeczki
- 3/4 puszki brzoskwiń
- 4 kostki startej gorzkiej czekolady
wieki nie jadłam tego ciasta, w sumie ostatni raz to to z torebki z 10 lat temu ;))
No właśnie z torebki – i ja kiedyś robiłm z torebki ale to już parę lat temu – teraz tylko takie już robię 🙂
Lata temu w torebce a teraz w końcu wersja bez torebki 🙂 Pięknie na pewno skorzystam:)
Bez torebki i bez sztucznych dodatków 🙂 przynajmniej wiemy co jemy 🙂
u mnie też gościła wersja i z torebki i domowa;) Oczywiście wygrała ta druga, ale to chyba u każdego!
Genialnie wysoki kopiec ci wyszedł, pozazdrościć;D
Nie ma co zazdrościć tylko w weekend zrobić własny Kopiec Kreta 🙂 i się nim delektować 🙂
Imponujący! Wspaniałe ciasto
Deserek – jak zwykle wypieki na najwyższym poziomie. Własny biszkopt to podstawa! 🙂
zrobiłam ale szału nie ma….Gotowiec jednak wygrywa smakiem:)
Myślę, że to kwestia smaku – mi osobiście smakuje i już od kilku lat sama robię takie ciasto – podobny przepis do tego ale już nigdy z torebki – koniec z tym sztucznym jedzeniem
Ja zawsze robiłam z bananami ale jeżeli chodzi o przepis to prawie taki sam i dla mnie ciasto jest pyszne. Z torebki zrobiłam 2-3 razy jak nie znałam takiego normalnego przepisu – ale już nie robię tego sztucznego – bardziej mi smakuje własnej roboty :)))
faktycznie, wygląda „smakuśnie” i z pewnością jest o niebo pyszniejszy niż gotowiec z torebki 🙂
Wszystkim smakowało 🙂 Oczywiście ciasto to daje wiele możliwości modyfikacji np. banany – brzoskwinie, do śmietany można dodać serek homo. – wedle smaku i uznania 🙂