Kategorie

Kopiec Kreta przepis od podstaw

Kopiec Kreta przepis od podstaw  – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (40 ocena, 8 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Kopiec Kreta przepis na Czekoladowe Ciasto bez pieczenia z owocami. To Kolejny prosty przepis na bardzo znane i bardzo bardzo smaczne ciasto. Takie ciasto można także wykonać w wersji bez pieczenia kupując gotowy biszkopt – jednak najlepsze i najsmaczniejsze jest wtedy, gdy biszkopt wykonamy osobiście. Ciasto jest rewelacyjne i fantastyczne w smaku – jednym słowem „Smakuśne” 🙂 Jeżeli jesteś laikiem kulinarny kup gotowy biszkopt i wykonaj Kopiec Kreta wg tego przepisu. Kopiec Kreta przepis jak zrobić samemu fantastyczne ciasto.  Smacznego 🙂  Zobacz także inne przepisy na smaczne ciasta i smaczne desery. Wideo przepis na Biszkopt Idealny

 

Kopiec Kreta przepis Dr. Oetker

Kopiec Kreta przepis

 

 
Kopiec Kreta
Czas przygotowania: 30 min.
Pieczenie: 35-40 min.

Składniki: 1 porcja dla 6 osób

  • Gotowy Biszkopt

Biszkopt własnej roboty:

  • 5 jajek
  • kakao 1/2 szklanki
  • mąka 2/3 szklanki
  • cukier kryształ 3/4 szklanki
  • tortownica o śr. 20-22 cm.

Nadzienie:

  • śmietana kremówka 400 ml
  • fiks do śmietany 2 szt.
  • cukier puder 3 łyżeczki
  • 3/4 puszki brzoskwiń
  • 4 kostki startej gorzkiej czekolady

 

Kopiec Kreta przepis na ciasto od podstaw – wykonanie

 
Krok 1
Biszkopt należy przygotować z przepisem na Biszkopt Idealny – tutaj znajdziecie dokładny opis wykonania
 
Krok 2
W gotowym i wystudzonym biszkopcie delikatnie nożem robimy nacięcie – nacinamy okrąg – ok. 2 cm od brzegu – dookoła całego ciasta i na głębokość ok 2 cm. Następnie łyżeczką wyjmujemy naciętą warstwę ciasta i odkładamy na talerzyk.
 
Krok 3
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz fiks do śmietanki. Po ubiciu dodajemy starta czekoladę i mieszamy łyżką.
 
Krok 4
Na dnie naszego ciasta układamy pokrojone na plasterki brzoskwinie, a na nie ubitą śmietanę wymieszaną z czekoladą i formujemy w kopiec. Pozostałe ciasto na talerzyku kruszymy na mniejsze kawałki i posypujemy z wierzchu. Odstawiamy do lodówki na całą noc. 
 
Kopiec Kreta przepis

Kopiec Kreta przepis

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kopiec Kreta

Kopiec Kreta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kopiec Kreta

Kopiec Kreta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zobacz także:

13 odpowiedzi do: Kopiec Kreta przepis od podstaw

  • iza pisze:

    wieki nie jadłam tego ciasta, w sumie ostatni raz to to z torebki z 10 lat temu ;))

    • Pan Deserek :) pisze:

      No właśnie z torebki – i ja kiedyś robiłm z torebki ale to już parę lat temu – teraz tylko takie już robię 🙂

  • Karolina pisze:

    Lata temu w torebce a teraz w końcu wersja bez torebki 🙂 Pięknie na pewno skorzystam:)

  • Salvador Dali pisze:

    u mnie też gościła wersja i z torebki i domowa;) Oczywiście wygrała ta druga, ale to chyba u każdego!
    Genialnie wysoki kopiec ci wyszedł, pozazdrościć;D

    • Pan Deserek :) pisze:

      Nie ma co zazdrościć tylko w weekend zrobić własny Kopiec Kreta 🙂 i się nim delektować 🙂

  • Natalia pisze:

    Imponujący! Wspaniałe ciasto

  • BettyCook pisze:

    Deserek – jak zwykle wypieki na najwyższym poziomie. Własny biszkopt to podstawa! 🙂

  • gość pisze:

    zrobiłam ale szału nie ma….Gotowiec jednak wygrywa smakiem:)

    • Marta_21 pisze:

      Myślę, że to kwestia smaku – mi osobiście smakuje i już od kilku lat sama robię takie ciasto – podobny przepis do tego ale już nigdy z torebki – koniec z tym sztucznym jedzeniem

  • Katlina pisze:

    Ja zawsze robiłam z bananami ale jeżeli chodzi o przepis to prawie taki sam i dla mnie ciasto jest pyszne. Z torebki zrobiłam 2-3 razy jak nie znałam takiego normalnego przepisu – ale już nie robię tego sztucznego – bardziej mi smakuje własnej roboty :)))

  • martex.82 pisze:

    faktycznie, wygląda „smakuśnie” i z pewnością jest o niebo pyszniejszy niż gotowiec z torebki 🙂

    • Pan Deserek :) pisze:

      Wszystkim smakowało 🙂 Oczywiście ciasto to daje wiele możliwości modyfikacji np. banany – brzoskwinie, do śmietany można dodać serek homo. – wedle smaku i uznania 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

 Przypinki Własny Wzór  

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Polecany Film
>
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto salceson ciasto shrek ciasto styropian ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki deser desery desery jogurtowe dieta dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jak zrobić mrożoną kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa latte kawa mrożona kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały milky way miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina