Brownie z Kaszą Jaglaną

Brownie z Kaszą Jaglaną – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (103 ocena, 21 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Brownie z Kaszą Jaglaną przepis dietetyczny. Domowe bezglutenowe brownie zrobione bez dodatku masła (ani margaryny, ani oleju) jedynie z kaszą jaglaną i suszonymi owocami. Ciasto także nie zawiera jajek ani cukru. Jest to kolejny prosty przepis na smaczne czekoladowe ciasto 😉 Ciasto wykonuje się bardzo szybko i możecie to zobaczyć na powyższym filmie wideo. Jestem małym łasuchem więc dla mnie dzień bez słodkości to dzień stracony 🙂 Uwielbiam wszelkie ciasta i desery. Lubie ciasta drożdżowe, z kremem, ciasta na zimno, domowe wypieki, torty  – lubię wszystkie ciasta 😉 Bardzo lubię poznawać nowe smaki tak jak w tym przypadku i dziś przyszła pora na sprawdzenie jak smakuje ciasto z kaszy jaglanej – mi smakuje 😉 jest czekoladowe, lekko gorzkie i lekko wilgotne. Kasza jaglana poprawia przemianę materii, oczyszcza organizm z toksyn i rozgrzewa, ma wiele wartości odżywczych, m. in. krzemionkę, która wspomaga pielęgnację włosów, skóry i paznokci oraz lecytynę poprawiającą pamięć i koncentrację. Zobacz także: Dietetyczne Ciasto Ryżowe, Jogurtowe Ciasto Dietetyczne,

 

Brownie z Kaszą Jaglaną

Brownie z Kaszą Jaglaną

 
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 45-60 min.
  • kasza jaglana 1 szklanka,
  • jogurt naturalny 160 ml,
  • masło orzechowe lub krem czekoladowy 110 ml,
  • mleko 250 ml, 
  • gorzka czekolada 100 g,
  • suszone daktyle 25 szt. + 200 ml wody,
  • kakao 1/2 szklanki,
  • mąka ziemniaczana 4 łyżki,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
  • szczypta soli,
  • forma o wymiarach 20 x 30 cm,

 

Brownie przepis z Kaszą Jaglaną

Brownie przepis z Kaszą Jaglaną

 

Brownie z Kaszą Jaglaną – wykonanie

 
Krok 1
Daktyle wrzucam do blendera i zalewam wodą – odstawiam na 40 min. aby zmiękły.
 
Krok 2
Mąkę ziemniaczaną mieszam z proszkiem do pieczenia i odstawiam na bok. Następnie płuczę kaszę jaglaną – ja wsypuje ją do sita i płuczę pod bieżącą wodą.
 
Krok 3
Do garnka wlewam 2,5 szklanki wody, dodaje szczyptę soli, stawiam na palniku na średnim ogniu, doprowadzam do wrzenia i dodaje kaszę jaglaną. Zmniejszam ogień i na małym ogniu gotuję 20-25 min. co jakiś czas mieszając, aż kasza będzie miękka. W tym samym czasie namoczone daktyle (razem z dodaną wodą) rozdrabniam blenderem na gładką masę.
 
Krok 4
Ugotowaną kaszę przekładam do dużej miski i mieszam kilka razy łyżką, następnie dodaje jogurt, mleko i ponownie mieszam. W kolejnym kroku dodaję masło orzechowe, krem daktylowy, kakao, mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszam aż powstania jednolita masa. Na sam koniec dodaję drobno posiekana czekoladę i jeszcze raz mieszam. 
 
Krok 5
Formę o wymiarach 20 x 30 cm wykładam papierem do pieczenia, wykładam masę jaglaną, wyrównuje, posypuje kakao,a na wierzchu układam orzechy włoski. Ciasto pieczemy w temp.  180 C przez ok. 45 – 60 min. – pieczemy do suchego patyczka. Jeżeli do kaszy dodacie zbyt dużo wody masa będzie bardziej wodnista i czas pieczenia się wydłuży – w takim przypadku zalecam obniżenie temp. o 10 C
 
Brownie z Kaszą Jaglaną

Brownie z Kaszą Jaglaną

 
Autor: Deserek.TV   
 

20 odpowiedzi na „Brownie z Kaszą Jaglaną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

 Przypinki Własny Wzór  

Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto salceson ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki deser desery desery jogurtowe dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita grejpfrut herbata herbata rozgrzewająca herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jak zrobić mrożoną kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały milky way miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok dyniowy sok jabłkowy soki sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina