Kategorie

Sernik z Brzoskwiniami na Biszkoptach

Zrób samemu Sernik z Brzoskwiniami na Biszkoptach bez pieczenia – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (48 ocena, 12 głosów)
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Sernik z brzoskwiniami bez pieczenia to super przepis na smaczny i szybki sernik na zimno. Koniecznie musicie wypróbować ten prosty i sprawdzony przepis aby przekonać się, że przygotowanie smacznego ciasta czy deseru nie jest takie trudne. To kolejny prosty przepis na smaczne ciasto bez pieczenia w naszym serwisie. Zamiast brzoskwiń możecie użyć dowolnych owoców. Już dziś zrób swoją wersję tego pysznego sernika i zaskocz swych najbliższych swymi zdolnościami kulinarnymi. Zobacz także inne przepisy na smaczne ciasta i smaczne desery.: Szarlotka bez pieczenia , Sernik z Fantą , Sernik HIT , Ciasto Bananowiec 

 

Sernik z Brzoskwiniami przepis

Sernik z Brzoskwiniami bez pieczenia

 

Czas przygotowania: 20 min. 
  • Masa Serowa
  • śmietana kremówka 200 ml
  • cukier puder 2 łyżki
  • serek waniliowy homo. 400 g
  • żelatyna 2 czubate łyżki + 3 łyżki wrzącej wody
  • 1,5 puszki brzoskwiń 
  • galaretka brzoskwiniowa 1 szt. + 1,5 szklanki gorącej wody + 1 szklanka soku z brzoskwiń
  • biszkopty okrągłe na spód sernika

 

Krok 1
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody – dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia.
 
Krok 2
Śmietanę kremówkę ubijamy na na sztywno i pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwile ubijamy. Następnie dodajemy małymi partiami serek homogenizowany i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy aby składniki połączyły się.
Krok 3
Dno tortownicy o śr. 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dni układamy biszkopty obok siebie. Pozostałe biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki i dokładnie wypełniamy wolne powierzchnie tak aby nie było żadnych prześwitów. Na biszkopty wykładamy pocięte w plastry brzoskwinie – wykładamy ok. 70 % brzoskwiń. Wylewamy masę serową, równo rozprowadzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Krok 4
w tym samym czasie galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklance gorącej wody, a następnie dodajemy 1 szklankę soku z brzoskwiń. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.
Krok 5
Wyjmujemy sernik z lodówki i na wierzchu układamy pozostałe pocięte w plastry brzoskwinie i zalewamy tężejącą już galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia na całą noc.
Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach

Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach

 

Sernik z Brzoskwiniami przepis

Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach

 

Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach

Sernik z Brzoskwiniami na biszkoptach

 

Autor: Deserek.TV | Google+  

Zobacz także:

12 odpowiedzi do: Sernik z Brzoskwiniami na Biszkoptach

  • Klaudia pisze:

    Super ciasto 🙂 Zjadłabym kawałek

  • Marta_wa21 pisze:

    Jak zwykle smaku z samego poranka narobiliście tym deserkiem 😉 wygląda przepięknie. Faktycznie szybki i prosty deserek 🙂

  • Lolika_89 pisze:

    To prawda wygląda fantastycznie ! Mam składniki więc zrobimy i będzie na popołudnie 🙂 !

  • iza pisze:

    jak ja lubię takie desery :))

  • UgotujmyTo pisze:

    Wspaniały letni deser… :)!

  • ewa pisze:

    Mam pytanie jak zrobić żeby po dodaniu rozpuszczonej żelatyny do masy smietanowo-serowej nie zostały grudki żelatyny,proszę o odpowiedź:-)
    Pozdrawiam

    • Deserek.TV pisze:

      Ewo rozpuszczasz żelatynę w gorącej wodzie i dokładnie mieszasz, aż będzie płynna i cała się rozpuści – następnie odstawiasz do wystudzenia. W kolejnym kroku dodajesz rozpuszczoną płynną ale przestudzoną żelatynę do masy serowej – zanim ją dodasz wymieszaj ją dokładnie jeszcze raz łyżeczką – żelatyna jest płynna i wtedy szybko i dokładnie miksujesz całą masę. Płynna żelatyna łączy się z masą śmietanową. Musisz to robić szybko bo żelatyna szybko wiąże masę śmietanową.

  • TomekFF pisze:

    Zrobiłem sernik według tego przepisu i wyszedł świetnie, daję 10/10. Masa sernikowa jest bardzo delikatna i dobra w smaku, a co najważniejsze nie jest galaretowata, jak to niestety często bywa. Z początku bałem się, że biszkopty będą za twarde, ponieważ kupiłem te najtańsze, ale wyszło świetnie. Masa doskonale zgrała się z biszkoptem, do tego doszła niska temperatura i wyszła z tego poezja smaku. Galaretka również wyszła świetnie, nie jest ani za twarda, ani za miękka, wprost idealna. Za wszystkie składniki zapłaciłem coś około 17-stu złotych, normalnie w cukierni za takie ciasto grzebałoby zapłacić +50 złotych, a całość zajęła mi 25 minut.

    Następnym razem trochę poeksperymentuję i nie będę zalewał owoców galaretką. A zrobię tak, że połowę brzoskwiń zetrę na mus i połączę je z galaretką, a następnie wyleje na masę sernikową. Efekt powinien być świetny, szczególnie latem używając truskawek 🙂

    • Deserek.TV pisze:

      Ciesze się, że smakowało 😉
      Bardzo dobry pomysł Tomu z tymi startymi owocami – może być przepyszne 😉
      Zawsze możesz zrobić fotki swych ciast i deserów i przesłać na email to dodam pod danym przepisem do zdjęć czytelników z info, że to Twoje fotki 😉
      Udanego dnia 😉

  • Beata pisze:

    Smietana 30 czy 36%?

  • Agnieszka pisze:

    Jak dla mnie wygląda rewelacyjnie pięknie. Lubie takie dodatki jak brzoskwinie czy mandarynki lub ananas w tym cieście. Jeszcze muszę spróbować tego z kiwi.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Przypinki Własny Wzór

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto salceson ciasto shrek ciasto styropian ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dieta dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jak zrobić mrożoną kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa latte kawa mrożona keks kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle dietetyczne koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis na kawę mrożoną przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance tarta tiramisu torcik tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina