Zobacz Jak Zrobić Sernik Truskawkowy na zimno – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Sernik Truskawkowy to kolejny prosty przepis na smaczne ciasto. Ten sernik możecie wykonać w dwóch wersjach – pierwsza wersja to ta, która prezentuje poniżej, a druga wersja to wersja dla leniwych, w której zamiast piec biszkopt posłużymy się gotowymi okrągłymi biszkoptami, które ułożymy na dnie formy. Tej wersji nie ma możliwości nikt popsuć – ciasto musi udać się każdemu. Na gotowe ciasto na sam wierzch proponuje położyć połówki truskawek i całość zalać dodatkową tężejącą truskawkową galaretką. To dodatkowa czynność ale efekt jest rewelacyjny ! Zobacz także inne przepisy na smaczne ciasta i smaczne desery: Tiramisu Truskawkowe, Szarlotka bez pieczenia, Szarlotka na zimno, Expresowe Tiramisu , Ciasto 3 Bit , Torcik Jagodowy ,
Sernik Truskawkowy
Czas przygotowania: 30 min.
Składniki: 1 porcja dla 16 osób
Sernik
- waniliowy serek homogenizowany 4 szt.
- galaretka truskawkowa 2 szt.
- śmietana kremówka 400 ml
- cukier puder 3 łyżki
- żelatyna 3 łyżki
Biszkopt
- jajko 3 szt.
- mąka pszenna 3 łyżki
- cukier 3 łyżki
- forma 24 x 35 cm
Sernik Truskawkowy – wykonanie
Krok 1
Pracę nad naszym ciastem rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu. Do miski dodajemy jajka oraz cukier i ubijamy na gładka puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce mąki cały czas miksując na małych obrotach. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp. 160 C do suchego patyczka.
Krok 2
Gotowy biszkopt odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Z wystudzonego biszkoptu delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i ponownie biszkopt razem z papierem wkładamy do formy – zobacz to a filmie.
Krok 3
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Do gorącej wody wsypujemy galaretki oraz żelatynę i dokładnie rozpuszczamy. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 4
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy małymi porcjami serek homogenizowany cały czas miksując na niskich obrotach. Na sam koniec powoli dodajemy wystudzoną i tężejącą galaretkę i cały czas miksujemy.
Krok 5
Na wystudzony biszkopt układamy połówki truskawek i wylewamy połowę masy. Wstawiamy do lodówki do stężenia i następnie wylewamy pozostałą część masy. Na wierzch gotowego sernika można położyć połówki truskawek i zalać dodatkową tężejącą galaretką
Sernik Truskawkowy
Sernik Truskawkowy
Sernik Truskawkowy
Dodaj komentarz