Kremówka przepis

Kremówka przepis na najlepsze ciasto kremowe – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (523 ocena, 113 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
 

Kremówka przepis na fantastyczne ciasto Mega Kremowe (Napoleonka). Przepisów na to smaczne ciasto jest bardzo wiele tak jak wiele jest wersji i odmian. Są różne przepisy na to smaczne ciasto i jest kremówka wadowickapapieskakremówka bez pieczenia. Dziś prosty przepis na Mega Kremówkę i Mega Kremową. Ciasto składa się dolnej i górnej warstwy ciasta francuskiego (uwielbiam ciasto francuskie – zobacz Tarta ze śliwkami i sosem toffi) , a pomiędzy nimi znajduje się budyniowa masa kremowa i masa śmietanowa. Smak jest rewelacyjny ! To jest prawdziwa uczta dla podniebienia – istna symfonia smaków ! Koniecznie musicie spróbować tej wersji kremówki. W tym przepisie zalecam użycie cukru z prawdziwą wanilia lub prawdziwej wanilii.  Zobacz także : Kremówka bez pieczenia Ciast Śmietankowe Cappuccino,

 

Kremówka bez pieczenia przepis

Kremówka przepis bez pieczenia

 

Składniki: 1 porcja = 12 szt. dla formy o wymiarach 20 x 20 cm

 Ciasto

  • ciasto francuskie 1 opakowanie,

Masa Kremowa

  • mleko 2 szklanki,
  • śmietana kremówka 1 szklanka,
  • cukier z prawdziwą wanilią 20 g,
  • cukier kryształ 150 g,
  • żółtka 6 szt.,
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki,
  • mąka pszenna 1 łyżka,
  • masło 100 g,

Masa Śmietanowa

  • śmietana kremówka 500 ml,
  • żelatyna 2 łyżeczki + 4 łyżki gorącej wody,
  • cukier puder 2 łyżki,
 
  
Napoleonka

Kremówka przepis

 

 Zobacz też:  Ciasto Czekoladowe lub przepis na Kokosanki (Kokosowa Kostka) 

 

Kremówka przepis – wykonanie

 

Krok 1
Do garnka wlewamy 1,5 szklanki mleka, dodajemy cukier oraz cukier z prawdziwa wanilią – stawiamy na małym ogniu i gotujemy. Gdy mleko zagotuje się dolewamy śmietanę kremówkę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu. W tym samym czasie do osobnego naczynia dodajemy pozostałe mleko (1/2 szklanki), żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i dokładnie miksujemy mikserem lub blenderem tak aby nie było żadnych grudek. Tak przygotowaną masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka ze śmietaną – na małym ogniu gotujemy i cały czas mieszamy aby nasz budyń zgęstniał, nie przypalił się i aby nie powstały grudki. (Jeżeli powstaną grudki można użyć miksera). Garnek z budyniem przykrywamy folią tak aby folia dotykała masy budyniowej i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
 
Krok 2
Gotowe ciasto francuskie najlepiej wyjąć z zamrażarki wieczorem dzień wcześniej i włożyć do lodówki – rano ciasto jest rozmrożone i elastyczne. Ciasto wyjmujemy na blat, rozkładamy (ale pozostawiamy folię aby łatwiej przenieść ciasto na blachę) i delikatnie je rozwałkowujemy. Następnie przekładamy na blachę do pieczenia, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta zdejmujemy folię i całe ciasto dokładnie nakłuwamy widelcem – dzięki temu ciasto nie będzie pęczniało. Pozostawiamy na 15 min. aby nabrało temp. pokojowej. Pieczemy w temp. 160 C przez 15-20 min. na ciemno złoty kolor. W czasie pieczenia widelcem przekłuwamy powstające nierówności. Ciasto musi być upieczone i płaskie. Gotowe ciasto wykładamy na metalową kratkę do całkowitego wystudzenia.
 
Krok 3
Wystudzone ciasto przycinamy na wymiar naszej formy o wymiarach 20 x 30 cm lub zbliżonej. Formę wykładamy papierem do pieczenia i na jej dno wkładamy płat przyciętego ciasta nakłuciami do góry – ciasto nie będzie się kruszyć. Pozostałą część ciasta przycinamy np. na 12 prostokątów które będą stanowiły wierzch naszego ciasta.
 
Krok 4
Do osobnego garnka dodajemy pokrojone w kostkę masło o temp. pokojowej i mikserem ucieramy na gładki maślany krem – ucieramy tak długo aż uzyskamy biały kolor. Do tak przygotowanej maślanej masy dodajemy nasz wystudzony budyń – dodajemy w porcjach. Każdą porcję miksujemy tak długo aż połączy się z masą maślaną i stworzy jednolita masę – wtedy to dopiero dodajemy kolejną porcję budyniu. Gotowy krem budyniowy wylewamy do formy na spód naszego ciasta, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia na ok. 2 godz.
 
Krok 5
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i pod koniec ubijania dodać cukier puder, a następnie dodać rozpuszczoną i wystudzona żelatynę – całość dobrze wymieszać mikserem i wylać na masę śmietanową naszej kremówki. Dokładnie rozprowadzić, wyrównać i na wierzchu ułożyć przycięte prostokąty z ciasta francuskiego – delikatnie docisnąć, posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki na całą noc. 
 
Przepis na Kremówkę

Kremówka bez pieczenia

 

Kremówka przepis

Kremówka bez pieczenia

 

Kremówka bez pieczenia

Kremówka przepis

 

Kremówka Papieska

Kremówka Wadowicka

 

 Autor: Deserek.TV   

43 odpowiedzi na „Kremówka przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Magnesy Pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina