• Manifest Wiosenny
    Manifest Wiosenny

    Manifest Wiosenny - naturalne soki owocowe i warzywne. Żyj zdrowo i w zgodzie z naturą ! Odrzuć wszystko co sztuczne ! więcej→

  • Napój Imbirowy
    Napój Imbirowy

    Napój Imbirowy przepis na rozgrzewający napój przygotowany na bazie imbiru, miodu i cytryny. Napój imbirowy świetnie rozgrzewa i pobudza krążenie więcej→

Kategorie

Kokosanki przepis – Kokosowa Kostka

Kokosanki przepis jak zrobić kokosowa kostkę – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Przepis na najlepsze Kokosanki na świecie – kokosowa kostka jest bardzo łatwa i szybka do wykonania. Kiedyś bardzo często taką kokosową kostkę robiła nasza babcia, ale z biegiem czasu przepis odszedł w zapomnienie i dziś nadszedł dzień jego reaktywacji 😉 Teraz ponownie mogę delektować się tym fantastycznym smakiem kokosowej kostki i przypomnieć sobie wspaniałe lata dzieciństwa.  Jeżeli uwielbiacie kokosanki i testowaliście już różne przepisy to koniecznie musicie wypróbować i ten przepis 🙂 Jestem pewien, że Wam się spodoba i zagości w Waszych domach na dłużej – jak raz spróbujecie tego specjału to już zawsze będziecie robili tą wersję kokosanek 🙂 Zobacz także: Herbatniki Owsiane z Morelami , Kruche Ciasteczka , Cynamonowe Ciasteczka Herbaciane

 

Kokosanki przepis

Kokosanki przepis

 

Składniki: 1 porcja = 30 szt.
  • wiórki kokosowe 250 g
  • jajko 3 szt.
  • masło 2 łyżki
  • cukier puder 1 szklanka,
  • bułka tarta 2 łyżki
  • 1 wafla 24 x 30 cm
  • forma do pieczenia 24 x 30 cm

 

Kokosanki przepis i wykonanie

Krok 1
Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Arkusz wafla przycinamy na wymiar tak aby pasował do przygotowanej formy i wkładamy go na dno naszej formy.
 
Krok 2
Do osobnego naczynia dodajemy miękkie masło, żółtka, cukier puder i miksujemy na gładki jajeczny krem. Następnie cały czas miksując dodajemy wiórki kokosowe i tartą bułkę – ucieramy do połączeni się składników.
 
Krok 3
W kolejnym kroku białka ubijamy na sztywno i dodajemy powoli do masy kokosowej – całość delikatnie mieszamy łyżką do wchłonięcia piany. 
 
Krok 4
Masę kokosową wykładamy na na płat wafla, który znajduje się w formie do pieczenia – dokładnie rozprowadzamy masę kokosową po powierzchni, delikatnie ugniatamy i wygładzamy. Pieczemy w temp. 190 C na złoty kolor przez ok. 20-25 min.
 
Kokosanki przepis

Kokosanki przepis

Ciasteczka Kokosowe

Kokosanki przepis

 

Zobacz także:

16 odpowiedzi do: Kokosanki przepis – Kokosowa Kostka

  • MartaWa pisze:

    To prawda – ta wersja wydaje się bardzo prosta i szybka do wykonania – i wyglądają tak delikatnie :)

  • Magda C. pisze:

    Cudownie wyglądają! Uwielbiam kokos 🙂

  • asavakkit pisze:

    Super, ale może da się napisać, ile tego cukru pudru? Ani na filmiku ani w przepisie tego składnika nie uwzględniono.

  • asavakkit pisze:

    Dziękuję za tak szybką odpowiedź 🙂 Ciacho wygląda bardzo apetycznie, więc zabieram się za pieczenie 🙂

    • To jest chyba najlepsza kokosanka jaką jadłem – zresztą jak zrobisz to sama ocenisz 🙂 Możesz zrobić fajne fotki i przesłać na email to dodam jako zdjęcia widzów 😉
      Udanego dnia i życzę Smacznego ;)))

      • asavakkit pisze:

        Pozwoliłam sobie na malutką modyfikację Pańskiego przepisu. Otóż połowę cukru wsypałam do żółtek i masła, a drugą połowę dodałam do ubitych białek. Tak utrwalona piana z białek jest trwalsza i jest większe prawdopodobieństwo, że przetrwa mieszanie z masą kokosową 🙂 I masa kokosowa wychodzi przez to bardziej puszysta. Uwielbiam wszystko, co kokosowe (oprócz cukierków rafaello 😉 ), wiec z pewnością często będę wracała do tego przepisu 🙂

        • I o to chodzi aby modyfikować i zmieniać przepisy ;))) po to one właśnie są 😉
          Następnym razem proszę zrobić fotki i przesłać to dodam na stronę pod wpisem jako zdjęcia Czytelników 😉

  • agattekh pisze:

    Babcine przepisy są najlepsze 🙂 kokosanka wygląda mega pysznie 🙂

  • dżemdżus pisze:

    W taki sposób kokosanek nie robiłam, chętnie spróbuję bo wyglądają pysznie i intryguje mnie dodatek tartej bułki i żółtek.

  • Salvador Dali pisze:

    znowu pyszny pomysł! Znowu zaskakujesz, niby coś znam, ale u ciebie zawsze jakieś innowacje! 🙂

  • iza pisze:

    kiedys bardzo lubiłam 😉

  • wygląda fantastycznie:) mniam mniam:)

  • luska pisze:

    Pominęłam cukier i pewnie dlatego nie wyszła mi. Jakby zabrakło mi płynnych składników – nawet nie dodałam wszystkich wiórków bo już było to praktycznie sypiej konsystencji. Piana z białek nie dała rady wszystkiego zlepić, więc dodałam całe jajo żeby to jakoś połączyć. Mimo wszystko po upieczeniu (11min) całkiem zjadliwe :).

    • Deserek.TV pisze:

      Pewnie tak 🙂 Ale teraz jak zrobisz kolejny raz już zgodnie z przepisem i z cukrem to będzie jeszcze smaczniejsze 😉 Jajka nie dodajemy – tylko pianę z białek
      Udanego popołudnia 😉

      • luska pisze:

        Z tym, że cukru nie chcę dodawać, celowo go pominęłam. Spróbuję następnym razem z pianą z 4 białek – chyba powinno dać radę? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Obraz CAPTCHY

*

 Przypinki Własny Wzór  

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita herbata herbata rozgrzewająca herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa i herbata kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis kawa przepisy keks kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcza poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina