Batoniki Bakaliowe z morelami to kolejna wersja domowych batoników bakaliowych, choć dziś przepis na batoniki musli do wykonania w 10-15 min. Nie ma nic lepszego jak pyszne i zdrowe batoniki, które może zabrać ze sobą na rower, spacer czy fitnes. To kolejny bardzo prosty przepis i szybki do wykonania. Jednocześnie przepis ten daje nam swobodę co do preferencji smakowych, gdyż możemy dodawać różne bakalie – w zależności od tego co lubimy. Zawsze się staram zabierać z sobą do pracy jakieś batoniki domowej roboty jako dodatek do drugiego śniadania.
Czas przygotowania: 15 min.
Składniki: 1 porcja = 20 batoników
- płatki owsiane 500 g
- suszone posiekane morele 1/2 szklanki
- rodzynki 1/2 szklanki
- mleko w puszce słodzone 1 szt.
- posiekane migdały 1/2 szklanki
- posiekane orzechy brazyliskie 1/2 szklanki
- ziarna słonecznika 1/2 szklanki
- posiekane orzechy włoskie 1/2 szklanki
- pestki dyni 1/2 szklanki
- dżem morelowy 400 ml
- suszona żurawina 1/2 szklanki
kocham batoniki musli-są genialne 🙂
robiłam na tydzień przed świętami, wiesz że wciąż są miękkie?
Tzn. że dobrze Ci wyszły 🙂
ubóstwiam tego typu batoniki!:)
ile w nich różnych pyszności ;)))
Bardzo fajny przepis. Lubię batoniki z płatkami oraz orzechami.
Takie domowe najzdrowsze 🙂
Super smaczne:)! Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku:)!!!
Fajne fajne, wczoraj zrobiłem;p ile to czasu może leżeć i w jakich warunkach żeby sięnie zepsuło??
ok. 5-7 dni w lodówce
Ale u mnie znika w 1 dzień z talerza 🙂