O to kolejny przepis na szarlotkę – dziś Szarlotka Żydowska. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis na smaczne ciasto. Ciasto jest bardzo puszyste, delikatne w smaku z nutką cynamonu. Po obejrzeniu filmu nie pozostanie Wam nic innego jak szybko zrobić to wspaniałe ciasto dosłownie w 20 min. Jednocześnie przepraszam za brak lepszych zdjęć, ale niestety musiałem pilnie wyjść z domu, a po powrocie okazało się że nie wiele ciasto już pozostał – domownicy myśleli, że już zrobiłem wszystkie zdjęcia i zabrali się za konsumpcję 🙂 Czasami tak bywa 🙂 Co do formy do pieczenia to nie musi to być ani forma z kominkiem ani forma babki – wystarczy zwykła blacha 20 x 20 cm lub keksówka wyłożona papierem do pieczenia.
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja dla 8 osób
- mąka pszenna 3 szklanki
- jajko 4 szt.
- proszek do pieczenia 3 łyżeczki
- cukier puder 2 szklanki
- olej roślinny np. rzepakowy 1 szklanka
- sól 1/2 łyżeczki
- sok z 1 pomarańczy
- cukier waniliowy 3 łyżeczki
- kruche jabłka 4 szt.
- cynamon 2-3 łyżeczki
- 1/3 szklanki cukru pudru
Autor: Deserek.TV | Google+
Polityka cookies Deserek.TV
W ramach naszego serwisu internetowego stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i jak dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.
W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowania cookies, w tym możliwości zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej Polityce cookies.
Polubiłeś już Deserek.TV na Facebooku?
Dodaj komentarz