Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe przepis z filmem – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (30 ocena, 6 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
 

Pustynne Ciasteczka czekoladowe przepis błyskawiczny. Ciasteczka czekoladowe są delikatnie popękane, lekko chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Zawierają w sobie suszone rodzynki lub żurawinę ale można dodać także posiekane morele. Ciasteczka w smaku są czekoladowo – migdałowe, a ich przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilkanaście minut. W czasie pieczenia w domu unosi się piękny zapach czekolady. Jest to jeden z bardzo prostych przepisów na bardzo smaczne łakocie, które sprawię wiele radości nie jednej osobie 🙂

 

Przepis Pustynne Ciasteczka czekoladowe

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

 

Zobacz Też:  Napój Mojito   lub  Kawa Mrożona Moijto

 

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe  Składniki: 1 porcja = 12 – 15 szt.

  • gorzka czekolada 200 g,
  • jajko 2 szt.,
  • masło 75 g,
  • brązowy cukier 170 g,
  • olejek waniliowy 1 Łyżeczka,
  • zmielona i prażone migdały 50 g,
  • mąka pszenna 150 g,
  • proszek do pieczenia 1 Łyżeczka,
  • 2 garście żurawiny lub rodzynek,

 

Ciasteczka Czekoladowe

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

 

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe Wykonanie

Krok 1
Masło ucieramy z brązowym cukrem na gładką kremową masę. Jajka rozbijamy i rozmącamy je widelcem w szklance dodając olejek waniliowy. Następnie stopniowo je dodajemy do kremu maślanego cały czas miksując, aż uzyskamy gładki i puszysty krem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy na bok. Rozdrabniamy migdały na pył i prażymy na patelni, aż się delikatnie zrumienią. Czekoladę rozpuszczamy w małej miseczce w kąpieli wodnej i stopniowo dodajemy do masy kremowej cały czas miksując do połączenia się składników. W kolejnym kroku dodajemy mąkę i miksujemy, a następnie dodajemy prażone migdały i ponownie całość dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy żurawinę lub rodzynki.
 
Krok 2
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy duże łyżki formując ciasteczka – powinno wyjść ok. 12-15 ciasteczek. Pieczemy w temp. 180 ° C przez 11-14 min. Nie należy wydłużać czasu pieczenia, gdyż ciasteczka będą zbyt wysuszone. Z wierzchu powinny być chrupiące i miękkie w środku. 
 
Przepis Ciasteczka czekoladowe

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

 

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

Ciasteczka Czekoladowe

 
Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

Autor: Deserek.TV | Google+ 
 

9 odpowiedzi na „Pustynne Ciasteczka Czekoladowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Magnesy pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina