Mus Pomarańczowy po Chińsku zawiera kawałki pomarańczy oraz makaron ryżowy posypany cukrem pudrem. Bardzo oryginalny i orientalny deser zarówno w wyglądzie jak i smaku. Nawet każdy z nas, kto nie zna się na gotowaniu jest w stanie zrobić taki deser i zaskoczyć nie jedną osobę – jedno jest pewne – każdy będzie pod wrażeniem tego deseru.
Makaron ryżowy należy smażyć na głębokim oleju i dobrze rozgrzanym – smażenie trwa zaledwie 3 sek.. Należy uważać aby nie przypalić makaronu
Przepis jak zrobić w 20 min. smaczny deser – Film HD
Ten film możesz też obejrzeć w serwisie YouTube: http://youtu.be/QcQ8SxAgy5I
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja = 2 pucharki
- sok z 4 pomarańczy
- pomarańcza pokrojona na małe kawałki 1 szt.
- makaron ryżowy nitki
- białko z 1 jajka
- cukier kryształ 1 łyżka
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Dodaj komentarz