Jak zrobić Lukier Królewski przepis. Dziś prezentuje przepis na najlepszy lukier do dekoracji ciast , ciasteczek i pierniczków. Jest to bardzo prosty przepis, który jest stosowany w wielu domach. Jak zastanawialiście się nad tym jak jest robiony lukier to możecie teraz zobaczyć cała procedurę krok po kroku w powyższym materiale wideo. Bardzo ważne jest aby białka potrzebne do przygotowania lukru pozostawić na całą noc w lodówce an nawet na 24 godziny – wtedy lukier będzie jeszcze mocniejszy.
Zobacz też: Jak dekorować pierniczki lub Jak zrobić pierniczki
Składniki: 1 porcja = 12 szt.
- białka 90 g – 3 szt.,
- cukier puder 450 g,
- sok z cytryny 2 łyżeczki,
- barwniki spożywcze lub domowe i naturalne
– niebieski – sok z jagód,
– czerwony – sok z buraków,
– zielony – szpinak,
– żółty – kurkuma
Dodaj komentarz