Dziś pragnę przedstawić Wam przepis jak samemu można zrobić Krem Rafaello domowym sposobem. Jest to jeden z bardzo popularnych przepisów. Krem jest delikatny w swym smaku i aby nabrał odpowiedniej konsystencji musi postać w lodówce 2-3 dni, aby wszystkie składni dobrze połączyły się i przeniknęły przez siebie. Krem można przechowywać do 3 tyg. Taki słodki słoiczek kremu to idealny dodatek do świeżego pieczywa na pierwsze śniadanie. Zobacz także przepis jak zrobić:Krem Speculos, Krem Nutella, Golden Syrup, Krem Bounty, Masło Orzechowe
Poradnik jak zrobić Krem Rafaello – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronieDokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja = 1 słoiczek
- herbatniki Petit Beurre 10 – 12 szt.
- miękkie masło 150 g
- wiórki kokosowe 60 g
- cukier puder 6-7 łyżek
- mleko 1/2 szklanki
Dodaj komentarz