Krem Rafaello

Krem Rafaello

Krem Rafaello

Dziś pragnę przedstawić Wam przepis jak samemu można zrobić Krem Rafaello domowym sposobem. Jest to jeden z bardzo popularnych przepisów.  Krem jest delikatny w swym smaku i aby nabrał odpowiedniej konsystencji musi postać w lodówce 2-3 dni, aby wszystkie składni dobrze połączyły się i przeniknęły przez siebie. Krem można przechowywać do 3 tyg. Taki słodki słoiczek kremu to idealny dodatek do świeżego pieczywa na pierwsze śniadanie. Zobacz także przepis jak zrobić:Krem Speculos, Krem Nutella, Golden Syrup, Krem Bounty, Masło Orzechowe
 

Poradnik jak zrobić Krem Rafaello – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
 

 

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki: 1 porcja = 1 słoiczek

  • herbatniki Petit Beurre 10 – 12 szt.
  • miękkie masło 150 g
  • wiórki kokosowe 60 g
  • cukier puder 6-7 łyżek
  • mleko 1/2 szklanki

 

Krok 1
Do blendera dodajemy połamane herbatniki maślane – ja użyłem  Petit Beurre – oraz wiórki kokosowe. Następnie całość miksujemy i rozdrabniamy na drobny pył i zalewamy mlekiem – odstawiamy na ok. 20 min. aby całość dobrze nasiąkła.
 
Krok 2
Do powstałej masy dodajemy bardzo miękkie masło, cukier puder i ponownie miksujemy – mieszamy przez ok 3-4 min. Odstawiamy na ok. 60 min.
 
Krok 3
Gotowy krem przekładamy do wcześniej przygotowanego słoiczka, zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Krem można przechowywać do 3 tyg. – proszę także sprawdzić wcześniej termin ważności dodanego masła.
Krem Rafaello

Krem Rafaello

 

 

 

 

 

 

 

 

Krem Rafaello

Krem Rafaello

 

 

 

 

 

 

 

 

Krem Rafaello

Krem Rafaello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 odpowiedzi na „Krem Rafaello

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

 Przypinki Własny Wzór  

Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina