Poradnik jak zrobić Ciasto Raffaello przepis na Krakersach z Malibu – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Ciasto Raffaello przepis – Dziś przepis na bardzo smaczne ciasto, jednym słowem rewelacja. Ciasto Raffaello z Malibu na Krakersach jest to bardzo proste i bardzo smaczne ciasto. Przepisów na ten kokosowy przysmak jest kilka, dzisiaj przedstawiam Wam przepis z Malibu. Ciasto Raffaello składa się z kilku warstw: krakersowej, kremowej, krakersowej, kremowej, ponownie z krakersowej i kremowej. To kolejna wersja tego bardzo smacznego ciasta bez pieczenia i nie ostatnia 🙂 Zobacz także inne przepisy na smaczne ciasta i smaczne desery.
Ciasto Rafaello przepis – Rafaello z Malibu na Krakersach
Czas przygotowania: 30 min.
Składniki: 1 porcja = dla 8 osób
- budyń śmietankowy słodzony 2 szt.
- mleko 1000 ml
- krakersy 2 paczki
- miękkie masło 200 g
- wiórki kokosowe 300 g
- cukier waniliowy 16 g
- Malibu 3-4 łyżki
Ciasto Rafaello przepis bez pieczenia – przygotowanie
Krok 1
Najpierw przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu – z tym, że dodajemy 1 cukier waniliowy (16 g) i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2
Do garnka dodajemy miękkie masło i mikserem ucieramy na puszysty krem. Następnie dodajemy po 2-3 łyżki ugotowanego, przestudzonego ale ciepłego budyniu i cały czas miksujemy.
Krok 3
Na sam koniec dodajemy Malibu oraz wiórki kokosowe i dalej miksujemy lub mieszamy łyżką aby składnik połączyły się.
Krok 4
Blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm lub zbliżonej wielkości wykładamy pergaminem, a następnie na dnie układamy warstwę z krakersów. Na krakersy wylewamy 1/3 kremu budyniowego i dokładnie rozprowadzamy. Na krem układamy krakersy delikatnie je dociskając do kremu budyniowego. Kolejna warstwa kremu, następnie krakersy, ponownie krem i całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Wiórki kokosowe możemy wcześniej uprażyć.
Całość odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin.
Ciasto Rafaello przepis
Rafaello przepis
Raffaello z Malibu na Krakersach
Dodaj komentarz