Ciasto Bounty

Ciasto Bounty przepis na ciasto z masą kokosową – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (305 ocena, 65 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
 

Ciasto Bounty przepis na bardzo smaczne i błyskawiczne ciasto z masą kokosową. Ciasto to przygotowuję się bardzo szybko i tak samo błyskawicznie przygotowuje się masę kokosową. Masa kokosowa jest przygotowana z dodatkiem kaszy manny wraz z wiórkami kokosowymi, a z wierzchu jest polane polewą czekoladową. Jest to ciasto, które zawsze się udaje – zawsze wyrasta i nigdy nie robi się zakalec – sprawdzony domowy przepis gody polecenia 😉 . Ciasto Bounty to idealny przepis dla osób początkujących i rozpoczynających swą przygodę w kuchni, a jednocześnie chcących zrobić wrażenia na gościach. Dolna część ciasta w smaku przypomina trochę znane wszystkim ciasto murzynek. Zobacz także: Ciasto Murzynek z wiśniami, Piernik w czekoladowej polewie, Ciasto Mega Czekoladowe, Proste Ciasto Czekoladowe,

 

Ciasto Bounty

Ciasto Bounty

 

Zobacz też: Ciasto 3 Bit lub Ciasto Shrek

 

Składniki: 1 porcja = 12 szt.

Biszkopt

  • cukier 200 g,
  • masło w temp. pokojowej 250 g,
  • mąka pszenna 200 g,
  • jajko 4 szt.,
  • kakao 3 łyżki,
  • proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki,
  • mleko 4 łyżki,

Masa Kokosowa

  • mleko 500 ml,
  • 6 łyżek kaszy manny,
  • wiórki kokosowe 200 g,
  • masło 200 g,
  • cukier 200 g,

Polewa

  • czekolada gorzka 50 g,
  • czekolada mleczna 100 g,
  • żelatyna 1 łyżeczka,
  • śmietana 70 ml,
  • forma 30 x 40 cm,

 

Ciasto Bounty

Ciasto Bounty

 

Ciasto Bounty procedura wykonania

 
Krok 1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło miksujemy z cukrem, a następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. W kolejnym kroku dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko. Formę do pieczenia o wymiarach 30 x 40 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20 min. Gotowe ciasto odstawiamy do wystudzenia.
 
Krok 2
Do osobnego naczynia dodajemy mleko, masło oraz cukier – całość stawiamy na małym ogniu i doprowadzamy do rozpuszczenia się wszystkich składników, a następnie zwiększamy ogień i do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną cały czas mieszając oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i gorącą masę wykładamy na wystudzony biszkopt – równo rozprowadzamy i odstawiamy do wystudzenia.
 
Krok 3
Do małej miseczki dodajemy śmietanę kremówkę, 1 łyżeczkę żelatyny i podgrzewamy. Do gorącej śmietany dodajemy połamane kawałki czekolady gorzkiej i mlecznej – dokładnie mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę. Polewę czekoladową wykładamy na wierzch masy kokosowej, równo rozprowadzamy i pozostawiamy do wystudzenia. 
 
 
Ciasto Kokosowe

Ciasto Kokosowe

 

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

 

Ciasto z masą kokosową

Ciasto z masą kokosową

 

Autor: Deserek.TV  

15 odpowiedzi na „Ciasto Bounty

Skomentuj Magda C. Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Magnesy Pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto milky way ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cupcakes cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbata rozgrzewająca herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa i herbata kawa latte kawa mrożona kawa przepisy kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały milky way miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana soki sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop czekoladowy syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina