Batony czekoladowe z orzechami – słodki czekoladowy przepis. Są batony i batony – ale żadne z nich nie przypominają smakiem tych, które właśnie mam okazje Wam zaprezentować. W tym przepisie bazę stanowi gorzka czekolada oraz prażone orzech laskowe, migdały i jak ktoś lubi może dodać jeszcze trochę żurawiny. Przepis wydaje się prosty i faktycznie taki jest, ale smak nas bardzo miło zaskakuje – zresztą sami możecie to sprawdzić bo chyba prostszego przepisu już nie ma 😉 Takie domowe pocięte na kawałki batony możemy zabrać z sobą na długi spacer lub do pracy na małą słodką przekąskę. Taki batoniki dodają energii, poprawiają nam humor i są przepyszne 😉 Zobacz także: Czekoladowe Batoniki Ryżowe , Batoniki Waflowe z Orzechami i Toffi , Batoniki Knoppers, Batoniki Musli ,
Czas przygotowania: 15 min.Składniki: 1 porcja = 8-10 szt.
- gorzka czekolada 200 g,
- masło 50 g,
- brązowy cukier 50 g,
- orzechy laskowe, migdały- bakalie 200 g,
- śmietana kremówka 50 ml,
Dodaj komentarz