Batoniki Knoppers

Poradnik jak szybko zrobić Batoniki Knoppers – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Kto z nas nie lubi czekolady i orzechów? To jedne z najbardziej pożądanych smakołyków. Każdy z nas lubi szybkie i smaczne przekąski z dodatkiem czekolady i orzechów. Batoniki Knoppers także są znane wszystkim, więc dziś zademonstruje jak szybko wykonać we własnym domu takie pyszne i słodkie przekąski. Przepis pewnie wielu osobą jest znany i jest jego kilka wersji. Dziś pierwsza propozycja znanych i lubianych batoników Knoppers. Takie batoniki zawsze możemy zabrać ze sobą do pracy jako szybką  przekąskę, to także ciekawy i atrakcyjny deser dla naszych małych pociech.   Zatem zapraszam do wypróbowanie przepisu i cieszenia się wspaniałym smakiem tych właśnie batoników.

 

Batoniki Knoppers

Batoniki Knoppers

 

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki: 1 porcja = 12 szt.

Masa Mleczna

  • cukier kryształ 4 łyżki lub dietetyczny słodzik w płynie 1 łyżka
  • mleko 1/4 szklanki
  • miękkie masło 170-180 g
  • mleko w proszku 1 szklanka

Masa Czekoladowa

  • Nutella 150 g
  • miękkie masło 150 g
  • kakao 1 -2 łyżki
  • posiekane prażone orzechy laskowe 120g
  • czekolada mleczna 100 g
  • 3 suche wafle tortowe 20 x 29 cm
 

Batoniki Knoppers – wykonanie

 
Krok 1
Masa Mleczna
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy naturalny słodzik w płynie lub cukier kryształ – zagotować cały czas mieszając aby cukier rozpuścił się. Następnie odstawiam garnek z mlekiem do wystudzenia.
 
Krok 2
Do drugiego garnka dodajemy miękkie masło i miksujemy na gładki puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy po 1 łyżce chłodnego mleka cały czas mieszając. Jeżeli mleko będzie zbyt ciepłe lub dodamy zbyt wiele, wtedy masło ulegnie zwarzeniu – a chcemy tego uniknąć. Następnie dodajemy stopniowo mleko w proszku cały czas miksując nasza masę kremową.
 
Krok 3
Masa Czekoladowa
Do garnka dodajemy miękkie masło i miksujemy na gładki puszysty krem. Następnie dodajemy Nutelle oraz kakao i dalej miksujemy. 
 
Krok 4
Orzechy prażymy a piekarniku w temp. 200 C przez ok. 5 min., a następnie pozbywamy się łupinek i siekamy je na drobne kawałki. Posiekane orzechy dodajemy do masy czekoladowe i ponownie dokładnie mieszamy mikserem.
 
Krok 5
Nożem przycinamy 3 wafle na wymiar ok. 20 x 29 cm. Na stole lub desce położyć pergamin lub papier do pieczenia, a na nim pierwszy wafel – na niego wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy szerokim i długim nożem, następnie przykrywamy drugim waflem. Następnie wykładamy masę mleczna i także dokładnie rozprowadzamy. Przykrywamy pozostałym waflem. Przykrywamy całość pergaminem, kładziemy deskę do krojenia i obciążamy – wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Następnie polewamy polewą czekoladową, rozprowadzamy polewę i ponownie wstawiamy do lodówki na całą noc.
 
Batoniki Knoppers

Batoniki Knoppers

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Batoniki Knoppers

Batoniki Knoppers

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Batoniki Knoppers

Batoniki Knoppers

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 

14 odpowiedzi na „Batoniki Knoppers

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

 Przypinki Własny Wzór  

Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babeczki czekoladowe babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto czekoladowe ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto milky way ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cupcakes cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop granita herbata herbata rozgrzewająca herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa i herbata kawa latte kawa mrożona kawa przepisy kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki naleśniki czekoladowe napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcza poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana soki sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka święta syrop syrop czekoladowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tiramisu torcik torcik bez pieczenia tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina