Kategorie

Popovers Amerykańskie | Wyskakujące Babeczki

Zobacz jak zrobić Wyskakujące Babeczki Popovers – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Popovers to przepis pochodzenia amerykańskiego. Nazwa „popover” pochodzi od pęczniejącego ciasta, które „wyskakuje” ponad foremkę. Popovers powinno piec się w specjalnych foremkach ale możemy także użyć foremek od muffinek. Jednak musimy pamiętać o tym, że im foremki węższe i wyższe tym lepsze – lepiej aby były wąski i wysokie niż niskie i szerokie. Popovers w środku są puste i najlepiej smakują podawane na gorąco prosto z piekarnika. Popovers podje się z powidłami, miodem lub dżemem. Ich smak przypomina trochę połączenie omletu i ciasta parzonego. Takie delikatne Popovers mogą również stanowić dodatek do obiadu i można zrobić je o rożnych smakach. To co bardzo ważne przy ich przyrządzaniu to, to że składniki do ich przygotowania powinny mieć temperaturę pokojową. Kolejna bardzo ważna uwaga to w czasie ich pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. Najlepsze Popovers wychodzą z pojedynczych foremek niż z jednej dużej formy na muffinki – dzięki użyciu pojedynczych foremek ciepłe powietrze swobodnie przepływa między nimi co bardzo korzystnie wpływa na rosnące ciasto.  Zobacz także: Drożdżówki z Borówkami , Babeczki z Borówkami , Babeczki z Budyniem 

 

Popovers

Amerykańskie Popovers

 
 
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja = 14 szt.
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • wystudzone mleko 1 szklanka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • jajko 3 szt.
  • roztopione masło 2 łyżki
 

Popovers Amerykańskie – wykonanie

 
Krok 1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito do osobnego naczynia np. miski. Mleko podgrzewamy i odstawiamy do wystudzenia – powinno być ciepłe ale nie gorące.
 
Krok 2
W osobnej misce jajka ubijamy mikserem przez ok. 4 min. na gładka puszystą pienistą jasną masę. Dodajemy ciepłe ale nie gorące mleko małymi porcjami cały czas miksując. 
 
Krok 3
Do puszystej jajecznej masy wymieszanej z mlekiem stopniowo dodajemy mąkę małymi porcjami najlepiej po 1- 2 łyżki i cały czas miksujemy na średnich obrotach przez ok. 3 min. Ciasto odstawiamy na 60-70 min. aby nabrało temperatury pokojowej.
 
Krok 4
Ciasto nakładamy do pojedynczych wąskich i wysokich foremek – jeżeli takich nie posiadamy ciasto nakładamy do foremek od muffinek – napełniamy je do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 210 C przez 20 min., a następnie zmniejszamy temp. do 180 C i pieczemy kolejne 15-20 min. 
 
Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

 Autor: Deserek.TV | Google+  

Zobacz także:

5 odpowiedzi do: Popovers Amerykańskie | Wyskakujące Babeczki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Przypinki Własny Wzór

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto shrek ciasto styropian ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dieta dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jak zrobić mrożoną kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis keks kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle dietetyczne koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis na kawę mrożoną przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance tarta tiramisu torcik tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina