Kategorie

Popovers Amerykańskie | Wyskakujące Babeczki

Zobacz jak zrobić Wyskakujące Babeczki Popovers – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Popovers to przepis pochodzenia amerykańskiego. Nazwa „popover” pochodzi od pęczniejącego ciasta, które „wyskakuje” ponad foremkę. Popovers powinno piec się w specjalnych foremkach ale możemy także użyć foremek od muffinek. Jednak musimy pamiętać o tym, że im foremki węższe i wyższe tym lepsze – lepiej aby były wąski i wysokie niż niskie i szerokie. Popovers w środku są puste i najlepiej smakują podawane na gorąco prosto z piekarnika. Popovers podje się z powidłami, miodem lub dżemem. Ich smak przypomina trochę połączenie omletu i ciasta parzonego. Takie delikatne Popovers mogą również stanowić dodatek do obiadu i można zrobić je o rożnych smakach. To co bardzo ważne przy ich przyrządzaniu to, to że składniki do ich przygotowania powinny mieć temperaturę pokojową. Kolejna bardzo ważna uwaga to w czasie ich pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. Najlepsze Popovers wychodzą z pojedynczych foremek niż z jednej dużej formy na muffinki – dzięki użyciu pojedynczych foremek ciepłe powietrze swobodnie przepływa między nimi co bardzo korzystnie wpływa na rosnące ciasto.  Zobacz także: Drożdżówki z Borówkami , Babeczki z Borówkami , Babeczki z Budyniem 

 

Popovers

Amerykańskie Popovers

 
 
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja = 14 szt.
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • wystudzone mleko 1 szklanka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • jajko 3 szt.
  • roztopione masło 2 łyżki
 

Popovers Amerykańskie – wykonanie

 
Krok 1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito do osobnego naczynia np. miski. Mleko podgrzewamy i odstawiamy do wystudzenia – powinno być ciepłe ale nie gorące.
 
Krok 2
W osobnej misce jajka ubijamy mikserem przez ok. 4 min. na gładka puszystą pienistą jasną masę. Dodajemy ciepłe ale nie gorące mleko małymi porcjami cały czas miksując. 
 
Krok 3
Do puszystej jajecznej masy wymieszanej z mlekiem stopniowo dodajemy mąkę małymi porcjami najlepiej po 1- 2 łyżki i cały czas miksujemy na średnich obrotach przez ok. 3 min. Ciasto odstawiamy na 60-70 min. aby nabrało temperatury pokojowej.
 
Krok 4
Ciasto nakładamy do pojedynczych wąskich i wysokich foremek – jeżeli takich nie posiadamy ciasto nakładamy do foremek od muffinek – napełniamy je do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 210 C przez 20 min., a następnie zmniejszamy temp. do 180 C i pieczemy kolejne 15-20 min. 
 
Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

Amerykańskie Popovers

 Autor: Deserek.TV | Google+  

Zobacz także:

5 odpowiedzi do: Popovers Amerykańskie | Wyskakujące Babeczki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

 Przypinki Własny Wzór  

Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto salceson ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cupcakes cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbata rozgrzewająca herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jak zrobić mrożoną kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa i herbata kawa latte kawa mrożona kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały milky way miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana sok jabłkowy soki sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop czekoladowy syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina