Kruche Ciasto z malinami i budyniową pianką

Jak Zrobić Kruche Ciasto z malinami w budyniowej piance – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Ciasto z malinami w budyniowej piance na kruchym zapiekanym spodzie to kolejny prosty przepis na smaczne ciasto. Lekka i delikatna budyniowa pianka trochę przypominająca bezę trochę pianki marshmallows, a w niej pyszne maliny. Całość spoczywa na bardzo kruchym i delikatnym spodzie. Góra jest wykończona także kruchym i delikatnym ciastem lekko zatopionym w piance. Gotowe ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Jednym słowem ciasto jest rewelacyjne i jest to istna uczta dla naszego podniebienia. Jak nie znacie tego ciasto to nie czekajcie tylko szybko zabierajcie się do jego wypróbowania.! Zróbcie zdjęcie i prześlijcie,a zmieścimy je poniżej 🙂 Smacznego 🙂 Zobacz także inne przepisy smaczne ciasta i smaczne desery.

 

Ciasto z Malinami

Ciasto z Malinami i budyniową pianką

 
Składniki: 1 porcja dla 12 osób
  • mąka pszenna 2,5 szklanki
  • zimne masło 250 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier puder 3 łyżki
  • żółtka 5 szt.

Pianka

  • 7 białek
  • cukier kryształ 1 szklanka
  • budyń waniliowy bez cukru 3 szt.
  • olej rzepakowy 3/4 szklanki
  • maliny 500 g
  • cukier puder do oprószenia
  • forma 28 x 24 cm lub zbliżona
 

Kruche Ciasto z malinami

 
Krok 1
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Łyżką mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i sprężyną do siekania lub nożem szybko siekamy wszystkie składniki. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 60/40 – każdy kawałek ciasta wkładamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Mrozimy kilka godzin. Najlepiej ciasto zagnieść na wieczór i włożyć do zamrażarki na całą noc.
 
Krok 2
Formę o wymiarach 28 x 24 cm lub zbliżonych wykładamy papierem do pieczenia. Większy kawałek wyjmujemy z zamrażalki i ścieramy na tarce o grubych oczkach – starte ciasto wysypujemy na spód formy i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 C i zapiekamy przez 20-30 min. na złoty kolor. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia
 
Krok 3
Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy piana jest ubita na sztywno powoli dosypujemy cukier cały czas miksując na w wysokich obrotach – cukier dosypujemy po 1 łyżce. W kolejnym kroku powoli i stopniowo dodajemy proszek budyniowy z torebki także cały czas miksując na wysokich obrotach. Na sam koniec bardzo powoli dodajemy olej rzepakowy dolewając go cienka stróżką cały czas miksując, aż pianka będzie gładka i lśniąca.
 
Krok 4
Na podpieczony i wystudzony spód ciasta wykładamy piankę i równo ją rozprowadzamy. Na wierzchu układamy maliny – otworkami do góry delikatnie je wciskając w piankę. Maliny układamy gęsto obok siebie. Na sam koniec ścieramy pozostałe ciasto na tarce o grubych oczkach i posypujemy z wierzch u. Pieczemy w temp. 190 C przez ok. 45-60 min. aż ciasto zarumieni się na złoty kolor. 
Ciasto z Malinami

Kruche Ciasto z Malinami i budyniową pianką

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ciasto z Malinami przepis

Kruche Ciasto z Malinami i budyniową pianką

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciasto z Malinami przepis

Kruche Ciasto z Malinami i budyniową pianką

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Deserek.TV | Google+  

10 odpowiedzi na „Kruche Ciasto z malinami i budyniową pianką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Magnesy pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina