Kategorie

Konkurs na Eko Desery

 Love Me Green

Zapraszam Was na bardzo fajny konkurs na Eko desery, który przygotowaliśmy razem z firmą Love Me Green. Z tej okazji można zdobyć super nagrody.  Zabawa, jak zawsze jest łatwa i przyjemna, a potem zostaną wyłonione 3 osoby, które zostaną nagrodzone.

IMG_4038_A2_800x533

 

Co należy zrobić aby wziąć udział w Konkursie?

1. Polubić Profil DeserekTV i Love Me Green na FaceBook.com : http://www.facebook.com/Deserektv ; https://www.facebook.com/lovemegreen

2. Przygotować przepis ze zdjęciem na Eko ciasto lub deser.

3. Na stronie z konkursem bezpośrednio pod tym wpisem należy dodać komentarz, w którym należy podać swój przepis i sposób przygotowania oraz przesłać zdjęcie na adres email: Kontakt@Deserek.TV – zdjęcie zostanie zamieszczone na stronie z konkursem i podpisane Twym imieniem lub Nickiem z komentarza – pamiętaj aby podać w mailu taki sam podpis jak w komentarzu . Dodatkowo zdjęcie wraz z przepisem należy zamieścić na swojej stronie na FaceBook’u z linkiem do strony z konkursem – czyli do tej strony.

Pamiętajcie, że na zdjęciu musi się znaleźć napis Eko Deser z Love Me Green

Każdy może zgłosić dowolną liczbę prac, a ja zachęcam byście zaprosili też rodzinę i znajomych i bawili się dobrze, bo chodzi tu przede wszystkim o dobrą zabawę 🙂 

4. Osoby nie mające 18 lat mogą wziąć udział w Konkursie za zgodą rodziców.

5. Nagrody wysyłamy tylko na terenie Polski.

Nagrody zostaną wysłane w ciągu 14 dni od jego zakończenia. Skontaktujemy się z wybranymi osobami celem ustalenia dokładnych danych do wysyłki – tylko i wyłącznie Polska

Co można wygrać?

Do wygrania są 3 zestawy ekologicznych kosmetyków  Love Me Green ufundowanych przez firmę Love Me Green

 

Konkurs trwa od 17.11. 2014 r. do 04.12.2014 r.

Ogłoszenie wyników nastąpi w dniu 06.12.2014 r.

Każda osoba, która zapisze się na Newsletter na naszej stronie http://www.DeserekTV.pl otrzyma Kod Rabatowy na Zakup Kosmetyków Love Me Green – informacje na naszej stronie http://deserektv.pl/promocja-love-me-green-kody-rabatowe/

IMG_4036_A1_800x533

IMG_4040_A3_600x900

love Me Green

Eko Ciasta i Eko Desery

 

Przepisy Konkursowe:

Jabłka pieczone_600x400

 

 

 

 

 

 

 

1. Pieczone jabłka

Autor: Monika Struk

Pieczone jabłka 2 jabłka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu Ekologiczne jabłka myjemy, wydrążamy środek, wkładamy miód i posypujemy cynamonem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło.

DSC_0120_600x400

Muffinki marchewkowe bez cukru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Muffinki marchewkowe bez cukru

Autor: Irena z Kwartet Zdrowych Smak

Składniki (12 sztuk):

1,5 szklanki mąki orkiszowej (typ 750)
2 duże marchewki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju ryżowego
3 jajka
1/2 szklanki stewii
płaska łyżeczka soli morskiej
1 łyżeczka cynamonu
1 starty plaster imbiru
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

Przygotowanie:
Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy wymieszać w jednej misce, a w drugiej wymieszać jajko, olej, startą marchew, stewię, starty imbir. Zawartość obu misek połączyć, wymieszać. Gotowym ciastek zalać formę do muffinek (u mnie wyłożoną wcześniej papierkami). Nakładać ok 2 łyżki ciasta (sporo urośnie). Piec przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

DSC_0157_600x400

Migdałowo- kokosowe ciasto na maślance z wiśniami (bez cukru)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Migdałowo- kokosowe ciasto na maślance z wiśniami (bez cukru)

Autor: Ewa z Kwartet Zdrowych Smaków:

Składniki:
2 szklanki mąki (użyłam orkiszowej typ 700)
4 łyżeczki proszku do pieczenia (małe, płaskie)
4 jajka
300g maślanki
2 szklanki wiśni (mrożonych/ ze słoika)
pół łyżki soku z cytryny
5 łyżek masła
1 łyżka stewii
pół szklanki migdałów
pół szklanki wiórków kokosowych

Przygotowanie:
Migdały wrzucić do szklanki, zalać wrzątkiem (będą miękkie i łatwe do pogryzienia). W jednej misce zmieszać mąkę, stewię i proszek do pieczenia. Masło roztopić, ostudzić. Jajka, maślankę, sok z cytryny i przestudzone masło wymieszać w drugiej misce. Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką. Dodać wiśnie, zamieszać łyżką. Ciasto wylać na foremkę, posypać wiórkami, ułożyć na nim migdały i znów posypać wiórkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. 

Wegański Ddeser Lodowy

Wegański Deser Lodowy

 

 

 

 

 

 

 

4. Wegański Deser Lodowy 

Autor: Daria o Zdrowiu

Składniki : – puszka mleka kokosowego- 1 duży, dojrzały banan- garść orzechów ziemnych, nerkowców i rodzynek ( razem 3 garście )- 1 łyżka ekstraktu  waniliowego- 1 łyżka karobu ( może być kakao) – 3 łyżki miodu (syropu klonowego, z agawy bądź cukru)- 1 łyżka oleju kokosowego- 50 ml mleka migdałowego ( bądź każdego innego)

Zaczęłam od zmiksowania mleka kokosowego z bananem i nerkowcami. To była baza, którą zamroziłam na 4/5 godzin. Po wyjęciu i pokrojeniu na mniejsze części  zblendowałam raz jeszcze z bakaliami, karobem, mlekiem, ekstraktem waniliowym  i olejem kokosowym. Dodatki takie jak karob, olej kokosowy czy wanilia można pominąć, ale to już nie będzie ten sam smak 🙂 Gotową masę przelałam do miseczek i posypałam bakaliami.

 

 

IS_DSC_0122_600x397

 

 

 

 

 

 

 

5. Deser z chia na mleku kokosowym

Autor: Mama Gotuje

Deser z chia na mleku kokosowym

Składniki:2 łyżki nasion chia1 szklanka mleka kokosowego (lub innego roślinnego, lub krowiego)
1 łyżka ksylitolu (cukru brzozowego), lub zwykłego
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 jabłka
1 banan
1 łyżeczka soku z cytryny.
Garść uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich
1 łyżeczka masła klarowanego
1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka brązowego cukru.Przygotowanie:· Nasiona chia zalej zimnym mlekiem, dodaj cukieri ekstrakt waniliowy.Jeżeli deser przygotowujesz na drugi dzień to wszystko wymieszaj i włóż do lodówki.

Nasionka chia pęcznieją po dodaniu płynu.Jeżeli masz mało czasu, podgrzej wszystko razem i gotuj  na małym ogniu około 8 minut,następnie odstaw do wystudzenia. Na maśle przesmaż pokrojone w małą kostkę jabłka, dodaj cynamon.  Po zdjęciu z ognia możesz dosłodzić miodem lub syropem (niekoniecznie). Zostaw do wystudzenia.  ·Na patelni rozpuść cukier (karmelizuj) i przesmaż przekrojone wzdłuż na pół banany.  Po 1 minucie z każdej strony. Lekko skrop sokiem z cytryny. Do pucharków nałóż warstwę chia, warstwę prażonych jabłek, posyp posiekanymi orzechami,  nałóż drugą warstwę chia a na górę połóż kawałki bananów. Smacznego!  Z podanych składników wychodzą 2 porcje.

 

Del_400x600

 

 

 

 

 

 

 

6. Zdrowy Deserek Owocowy

Autor: Monika Strug

2 pomarańcze
3 banany
1 kiwi
5 łyżki serka wiejskiego naturalnego
3 łyżki miodu
4 truskawki
12 sztuk groszku ptysiowego 

Owoce myjemy. Z dwóch bananów robimy delfinki. W pomarańczach skrajamy górę,
 resztę wydrążamy. Kiwi, banana  obieramy kroimy w kostkę. Truskawki kroimy  
w większą kostkę.  Wszystkie pokrojone owoce mieszamy z serkiem, groszkiem, miodem. 
Nadziewamy skórki pomarańcza farszem. Smacznego!


Wyniki Konkursu Eko Desery - Zdrowe Ciasta i Desery"

Akcja „Eko Desery – Zdrowe Ciasta i Desery” dobiegła końca! Wielka szkoda, że tak mało przepisów udało się zebrać w tym jednym miejscu. Akcja była połączona z Konkursem z nagrodami. Spośród nadesłanych przepisów zostały wybrane 3 przepisy, a ich autorzy  zostają nagrodzeni Ekologicznymi Kosmetykami firmy Love Me Green

Nagrodzone osoby i zwycięskie przepisy:

Daria o Zdrowiu – Wegański Deser Lodowy 

Mama Gotuje – Deser z chia na mleku kokosowym

Monika Strug – Zdrowy Deserek Owocowy

Wymienione osoby bardzo proszę o kontakt mailowy celem przesłania danych do wysyłki nagród

 

 

Zobacz także:

5 odpowiedzi do: Konkurs na Eko Desery

  • Przepis:
    Składniki:
    2 szklanki mąki (użyłam orkiszowej typ 700)
    4 łyżeczki proszku do pieczenia (małe, płaskie)
    4 jajka
    300g maślanki
    2 szklanki wiśni (mrożonych/ ze słoika)
    pół łyżki soku z cytryny
    5 łyżek masła
    1 łyżka stewii
    pół szklanki migdałów
    pół szklanki wiórków kokosowych

    Przygotowanie:
    Migdały wrzucić do szklanki, zalać wrzątkiem (będą miękkie i łatwe do pogryzienia).
    W jednej misce zmieszać mąkę, stewię i proszek do pieczenia.
    Masło roztopić, ostudzić.
    Jajka, maślankę, sok z cytryny i przestudzone masło wymieszać w drugiej misce.
    Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką.
    Dodać wiśnie, zamieszać łyżką.
    Ciasto wylać na foremkę, posypać wiórkami, ułożyć na nim migdały i znów posypać wiórkami.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

  • Zapomniałam o nazwie !
    Jest to Migdałowo- kokosowe ciasto na maślance z wiśniami (bez cukru)
    🙂

  • Deser z chia na mleku kokosowym

    Składniki:

    2 łyżki nasion chia
    1 szklanka mleka kokosowego (lub innego roślinnego, lub krowiego)
    1 łyżka ksylitolu (cukru brzozowego), lub zwykłego
    1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
    2 jabłka
    1 banan
    1 łyżeczka soku z cytryny.
    Garść uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżka brązowego cukru.

    Przygotowanie:

    · Nasiona chia zalej zimnym mlekiem, dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Jeżeli deser przygotowujesz na drugi dzień to wszystko wymieszaj i włóż do lodówki. Nasionka chia pęcznieją po dodaniu płynu. Jeżeli masz mało czasu, podgrzej wszystko razem i gotuj na małym ogniu około 8 minut, następnie odstaw do wystudzenia.
    · Na maśle przesmaż pokrojone w małą kostkę jabłka, dodaj cynamon. Po zdjęciu z ognia możesz dosłodzić miodem lub syropem (niekoniecznie). Zostaw do wystudzenia.
    · Na patelni rozpuść cukier (karmelizuj) i przesmaż przekrojone wzdłuż na pół banany. Po 1 minucie z każdej strony. Lekko skrop sokiem z cytryny.
    · Do pucharków nałóż warstwę chia, warstwę prażonych jabłek, posyp posiekanymi orzechami, nałóż drugą warstwę chia a na górę połóż kawałki bananów.

    Smacznego!

    Z podanych składników wychodzą 2 porcje.

  • Monika pisze:

    Pieczone jabłka
    2 jabłka
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka cynamonu
    Ekologiczne jabłka myjemy, wydrążamy środek, wkładamy miód i posypujemy cynamonem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło.

  • Monika pisze:

    Deserek
    2 pomarańcze
    3 banany
    1 kiwi
    5 łyżki serka wiejskiego naturalnego
    3 łyżki miodu
    4 truskawki
    12 sztuk groszku ptysiowego

    Owoce myjemy. Z dwóch bananów robimy delfinki. W pomarańczach skrajamy górę, resztę wydrążamy. Kiwi, banana obieramy kroimy w kostkę. Truskawki kroimy w większą kostkę. Wszystkie pokrojone owoce mieszamy z serkiem, groszkiem, miodem.. Nadziewamy skórki pomarańcza farszem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Magnesy Pamiątkowe metalowe
Newsletter
Zapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Polecany Film
>
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babeczki czekoladowe babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto czekoladowe ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto milky way ciasto owocowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis kawa przepisy keks kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle dietetyczne koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki naleśniki czekoladowe napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka święta syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance tarta tiramisu torcik torcik bez pieczenia tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina