Czy pamiętacie z lat dzieciństwa ciągnące karmelowe cukierki? Ja właśnie miałem okazję przypomnieć sobie ten wspaniały smak ciągnącej i lepiącej się masy. Cała produkcja czy tez przygotowanie tego przysmaku zajmie Wam nie więcej niż 10 – 15 min. Gdy masa już będzie całkowicie chłodna proponuję wstawić formy do zamrażalnika na kilkanaście minut, następnie wyjąć, pokroić na mniejsze kawałki i szybko zawinąć w mniejsze papierki pocięte z papieru do pieczenia. Smacznego 🙂
Prosty przepis jak zrobić Czekoladki Toffee – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronieDokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki:
- czekolada mleczna 200 g
- śmietana kremówka 100 ml
- cukier kryształ 130 g
- glukoza 100 g (glukozę można kupić w aptece)
Dodaj komentarz