Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Czekoladki z nadzieniem kokosowym – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (10 ocena, 2 głosów)
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

Czekoladki z nadzieniem kokosowym przepis na smak raju – czyli domowe czekoladki Bounty. Jeżeli nigdy nie robiliście sami w domu takich lub podobnych czekoladek i wydaje się Wam, że to trudne to bardzo mylne wrażenie. Wykonanie takich czekoladek jest bardzo prosty i nie ma tu nic skomplikowanego. Ważne aby stosować się do niżej podanych porad, a zrobienie domowych pralinek będzie jeszcze łatwiejsze 😉 Do wykonania domowych pralin potrzebne będą foremki – najlepiej silikonowe i najlepiej aby były miękkie, wtedy przy wyjmowaniu czekoladek nie ulegną one zniszczeniu. Ja użyłem silikonowych foremek do lodu – niestety były trochę twarde ale na szczęście żadna z czekoladek nie uległa zniszczeniu przy wyjmowaniu 😉 Kolejna rada to zanim przystąpisz do smarowania przestudź czekoladę – czekolada musi być płynna na tyle aby zbyt szybko nie spływała po ściankach. Nie smaruj zbyt grubo – lepiej więcej ale cieńszych warstw. Używaj silikonowego pędzelka. Po wysmarowaniu foremek czekoladą wstaw je do zamrażalnika na 5 min. Smaruj min. 2 razy – ja smaruje 3 razy. Po każdym nałożeniu nowej warstwy wstaw foremki do zamrażalnika na 5 min. Przy nakładaniu nadzienia pamiętaj aby zostawić trochę miejsca na dno czekoladki. Po nałożeniu nadzienia ponownie wstaw całość do zamrażarki na na 5 min. Czekoladę rozpuszczaj w małej miseczce umieszczonej na małym garnku z wodą tak aby woda nie dotykała dna miseczki. Ogień ustaw na mały tak aby temp. czekolady nie była zbyt wysoka – czekolada ma się tylko rozpuścić.

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki na 3 foremki – 30 czekoladek

  • gorzka czekolada 2 szt.,
  • mleczna czekolada 2 szt.,
  • wiórki kokosowe 100 g,
  • skondensowane mleko zagęszczone 1/2 puszki,
  • foremki silikonowe,
  • pędzelek silikonowy,

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Czekoladki z nadzieniem kokosowym – wykonanie

Krok 1
Czekoladę mniejszymi partiami rozpuszczamy w kąpieli wodnej
 
Krok 2
Przestudzoną ale płynną czekoladą smaruje dokładnie foremki silikonowe – staram się równo rozprowadzać czekoladę po formie tak aby warstwa nie była zbyt gruba – lepiej jest zrobić więcej ale cieńszych warstw. Foremki wstawiam do zamrażalnika na 5 min. aby czekolada szybciej zastygła. następnie wyjmuje foremki z zamrażalnika i ponownie smaruję je czekoladą tworząc 2 warstwę i ponownie umieszczam w zamrażalniku na 5 min. W taki sam sposób robię trzecią warstwę.
Krok 3
Wiórki kokosowe mieszam z skondensowanym mlekiem, a następnie wypełniam wnętrze czekoladek – pozostawiam trochę miejsca na czekoladowe dno. Ponownie czekoladki wstawiam do zamrażarki na 5 min., a po wyjęciu całość wypełniam rozpuszczoną czekoladą i pozostawiam na 20 min. do zastygnięcia. Gotowe czekoladki wyjmuje z foremki i gotowe 😉

Czekoladki z nadzieniem kokosowym przepis

Czekoladki z nadzieniem kokosowym przepis

Czekoladki kokosowe przepis

Czekoladki kokosowe przepis

Pralinki przepis

Pralinki przepis

Autor: Deserek.TV   

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Magnesy pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto shrek ciasto styropian ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dieta dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis keks kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle dietetyczne koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy kopiec kreta krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki naleśniki czekoladowe napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis na kawę mrożoną przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance tarta tiramisu torcik tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina