Ciasto 3 Bit

Zobacz Jak Zrobić Ciasto bez pieczenia 3 Bit – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (225 ocena, 51 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
 

Ciasto 3 BIT – to kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z herbatnikami – Ciasto 3 Bit przepis na wersję II. Poprzednią i trochę inną wersję tego ciasta 3 Bit możecie zobaczyć tutaj Przekładaniec Łasucha – Ciasto 3 Bit.  Ciasto jest słodkie, gdyż zawiera puszkę pysznej masę krówkowej ale za to bita śmietana jest wolna od cukru 🙂 Jest to kolejny bardzo prosty przepis na szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia. Oczywiście możemy jeszcze bardziej uprościć proces przygotowania i użyć zwykłego budyniu z torebki. Ciasto jest bardzo smaczne. Polecam obie wersję tego ciasta i dzisiejszą jak i Przekładaniec Łasucha 🙂 Zobacz także Raffaello z MalibuŚnieżynka CytrynowaKremówka bez pieczenia ,  

 

Ciasto 3 Bit przepis

Ciasto 3 Bit przepis

 

Czas przygotowania: 45 min.
Składniki: 1 porcja dla 12 osób
  • masa krówkowa lub słodzone mleko skondensowane 1 puszka
  • herbatniki Petit Beurre ok. 500 g
  • fix do śmietany 2 szt.
  • śmietana kremówka 500 ml
  • czekolada mleczna 100 g

Krem Budyniowy 

  • mleko 500 ml
  • cukier 2/3 szklanki
  • żółtka 2 szt.
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • masło 3/4 kostki
  • forma 28 x 24 cm lub zbliżona
 

Ciasto 3 Bit – sposób wykonania:

Krok 1
Puszkę masy krówkowej wkładamy do garnka, zalewamy całkowicie wodą i podgrzewamy przez 15-20 min. w gorącej wodzie. Jeżeli używamy skondensowanego słodzonego mleka – puszkę gotujemy na małym ogniu przez ok. 3 godz. – co jakiś czas dolewając wody aby puszka była cały czas pod wodą.  W tym samym czasie przygotowujemy budyń.
 
Krok 2
Do szklanki dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, 1/2 szklani mleka i dokładnie mieszamy, Następnie dodajemy 2 żółtka i ponownie mieszamy. Do osobnego garnka wlewamy pozostałe mleko oraz cukier i gotujemy na wolnym ogniu mieszając aby cukier rozpuścił się. Do gotującego się mleka wlewamy budyniowy rozczyn – zmniejszamy ogień i szybko mieszamy aby nie powstały gródki. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości zdejmujemy budyń z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
 
Krok 3
Do osobnego garnka dodajemy masło o temp. pokojowej i mikserem miksujemy przez kilka minut, aż uzyskamy biały maślany krem. W kolejnym kroku dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu cały czas miksując – jak masło dokładnie wymiesza się z dodanym budyniem, wtedy dodajemy kolejną łyżkę zimnego budyniu i dalej miksujemy. Budyń dodajemy po 1 łyżce cały czas miksując – potrwa to kilkanaście minut.
 
Krok 3
Formę do pieczenia o wymiarach  28 x 24 cm lub zbliżonych wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową i równo ja rozprowadzamy. Na masie krówkowej układamy drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy krem budyniowy, równo rozprowadzamy i układamy na nim trzecią warstwę z herbatników.
 
Krok 4
Śmietanę ubijamy razem z fix’em do śmietanki i wykładamy na krem budyniowy dokładnie równo rozprowadzając. Odstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Przed podaniem posypać wiórkami startej czekolady
 
Ciasto 3 Bit przepis

Ciasto 3 Bit przepis

 

Ciasto 3 Bit przepis

Ciasto 3 Bit

 
Autor: Deserek.TV | Google+ 

10 odpowiedzi na „Ciasto 3 Bit

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

 Przypinki Własny Wzór  

Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina