Zapraszam Was na bardzo fajny konkurs na Eko desery, który przygotowaliśmy razem z firmą Love Me Green. Z tej okazji można zdobyć super nagrody. Zabawa, jak zawsze jest łatwa i przyjemna, a potem zostaną wyłonione 3 osoby, które zostaną nagrodzone.
Co należy zrobić aby wziąć udział w Konkursie?
1. Polubić Profil DeserekTV i Love Me Green na FaceBook.com : http://www.facebook.com/
2. Przygotować przepis ze zdjęciem na Eko ciasto lub deser.
3. Na stronie z konkursem bezpośrednio pod tym wpisem należy dodać komentarz, w którym należy podać swój przepis i sposób przygotowania oraz przesłać zdjęcie na adres email: Kontakt@Deserek.TV – zdjęcie zostanie zamieszczone na stronie z konkursem i podpisane Twym imieniem lub Nickiem z komentarza – pamiętaj aby podać w mailu taki sam podpis jak w komentarzu . Dodatkowo zdjęcie wraz z przepisem należy zamieścić na swojej stronie na FaceBook’u z linkiem do strony z konkursem – czyli do tej strony.
Pamiętajcie, że na zdjęciu musi się znaleźć napis Eko Deser z Love Me Green
Każdy może zgłosić dowolną liczbę prac, a ja zachęcam byście zaprosili też rodzinę i znajomych i bawili się dobrze, bo chodzi tu przede wszystkim o dobrą zabawę 🙂
4. Osoby nie mające 18 lat mogą wziąć udział w Konkursie za zgodą rodziców.
5. Nagrody wysyłamy tylko na terenie Polski.
Nagrody zostaną wysłane w ciągu 14 dni od jego zakończenia. Skontaktujemy się z wybranymi osobami celem ustalenia dokładnych danych do wysyłki – tylko i wyłącznie Polska
Co można wygrać?
Do wygrania są 3 zestawy ekologicznych kosmetyków Love Me Green ufundowanych przez firmę Love Me Green
Konkurs trwa od 17.11. 2014 r. do 04.12.2014 r.
Ogłoszenie wyników nastąpi w dniu 06.12.2014 r.
Każda osoba, która zapisze się na Newsletter na naszej stronie http://www.DeserekTV.pl otrzyma Kod Rabatowy na Zakup Kosmetyków Love Me Green – informacje na naszej stronie http://deserektv.pl/promocja-love-me-green-kody-rabatowe/
Przepisy Konkursowe:
1. Pieczone jabłka
Autor: Monika Struk
Pieczone jabłka 2 jabłka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu Ekologiczne jabłka myjemy, wydrążamy środek, wkładamy miód i posypujemy cynamonem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło.
2. Muffinki marchewkowe bez cukru
Autor: Irena z Kwartet Zdrowych Smak
Składniki (12 sztuk):
1,5 szklanki mąki orkiszowej (typ 750)
2 duże marchewki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju ryżowego
3 jajka
1/2 szklanki stewii
płaska łyżeczka soli morskiej
1 łyżeczka cynamonu
1 starty plaster imbiru
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy wymieszać w jednej misce, a w drugiej wymieszać jajko, olej, startą marchew, stewię, starty imbir. Zawartość obu misek połączyć, wymieszać. Gotowym ciastek zalać formę do muffinek (u mnie wyłożoną wcześniej papierkami). Nakładać ok 2 łyżki ciasta (sporo urośnie). Piec przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Migdałowo- kokosowe ciasto na maślance z wiśniami (bez cukru)
Autor: Ewa z Kwartet Zdrowych Smaków:
Składniki:
2 szklanki mąki (użyłam orkiszowej typ 700)
4 łyżeczki proszku do pieczenia (małe, płaskie)
4 jajka
300g maślanki
2 szklanki wiśni (mrożonych/ ze słoika)
pół łyżki soku z cytryny
5 łyżek masła
1 łyżka stewii
pół szklanki migdałów
pół szklanki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Migdały wrzucić do szklanki, zalać wrzątkiem (będą miękkie i łatwe do pogryzienia). W jednej misce zmieszać mąkę, stewię i proszek do pieczenia. Masło roztopić, ostudzić. Jajka, maślankę, sok z cytryny i przestudzone masło wymieszać w drugiej misce. Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką. Dodać wiśnie, zamieszać łyżką. Ciasto wylać na foremkę, posypać wiórkami, ułożyć na nim migdały i znów posypać wiórkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
4. Wegański Deser Lodowy
Autor: Daria o Zdrowiu
Składniki : – puszka mleka kokosowego- 1 duży, dojrzały banan- garść orzechów ziemnych, nerkowców i rodzynek ( razem 3 garście )- 1 łyżka ekstraktu waniliowego- 1 łyżka karobu ( może być kakao) – 3 łyżki miodu (syropu klonowego, z agawy bądź cukru)- 1 łyżka oleju kokosowego- 50 ml mleka migdałowego ( bądź każdego innego)
Zaczęłam od zmiksowania mleka kokosowego z bananem i nerkowcami. To była baza, którą zamroziłam na 4/5 godzin. Po wyjęciu i pokrojeniu na mniejsze części zblendowałam raz jeszcze z bakaliami, karobem, mlekiem, ekstraktem waniliowym i olejem kokosowym. Dodatki takie jak karob, olej kokosowy czy wanilia można pominąć, ale to już nie będzie ten sam smak 🙂 Gotową masę przelałam do miseczek i posypałam bakaliami.
5. Deser z chia na mleku kokosowym
Autor: Mama Gotuje
Deser z chia na mleku kokosowym
Składniki:2 łyżki nasion chia1 szklanka mleka kokosowego (lub innego roślinnego, lub krowiego)
1 łyżka ksylitolu (cukru brzozowego), lub zwykłego
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 jabłka
1 banan
1 łyżeczka soku z cytryny.
Garść uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich
1 łyżeczka masła klarowanego
1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka brązowego cukru.Przygotowanie:· Nasiona chia zalej zimnym mlekiem, dodaj cukieri ekstrakt waniliowy.Jeżeli deser przygotowujesz na drugi dzień to wszystko wymieszaj i włóż do lodówki.
Nasionka chia pęcznieją po dodaniu płynu.Jeżeli masz mało czasu, podgrzej wszystko razem i gotuj na małym ogniu około 8 minut,następnie odstaw do wystudzenia. Na maśle przesmaż pokrojone w małą kostkę jabłka, dodaj cynamon. Po zdjęciu z ognia możesz dosłodzić miodem lub syropem (niekoniecznie). Zostaw do wystudzenia. ·Na patelni rozpuść cukier (karmelizuj) i przesmaż przekrojone wzdłuż na pół banany. Po 1 minucie z każdej strony. Lekko skrop sokiem z cytryny. Do pucharków nałóż warstwę chia, warstwę prażonych jabłek, posyp posiekanymi orzechami, nałóż drugą warstwę chia a na górę połóż kawałki bananów. Smacznego! Z podanych składników wychodzą 2 porcje.
6. Zdrowy Deserek Owocowy
Autor: Monika Strug
2 pomarańcze 3 banany 1 kiwi 5 łyżki serka wiejskiego naturalnego 3 łyżki miodu 4 truskawki 12 sztuk groszku ptysiowego Owoce myjemy. Z dwóch bananów robimy delfinki. W pomarańczach skrajamy górę, resztę wydrążamy. Kiwi, banana obieramy kroimy w kostkę. Truskawki kroimy w większą kostkę. Wszystkie pokrojone owoce mieszamy z serkiem, groszkiem, miodem. Nadziewamy skórki pomarańcza farszem. Smacznego! Wyniki Konkursu Eko Desery - Zdrowe Ciasta i Desery"
Akcja „Eko Desery – Zdrowe Ciasta i Desery” dobiegła końca! Wielka szkoda, że tak mało przepisów udało się zebrać w tym jednym miejscu. Akcja była połączona z Konkursem z nagrodami. Spośród nadesłanych przepisów zostały wybrane 3 przepisy, a ich autorzy zostają nagrodzeni Ekologicznymi Kosmetykami firmy Love Me Green
Nagrodzone osoby i zwycięskie przepisy:
Daria o Zdrowiu – Wegański Deser Lodowy
Mama Gotuje – Deser z chia na mleku kokosowym
Monika Strug – Zdrowy Deserek Owocowy
Wymienione osoby bardzo proszę o kontakt mailowy celem przesłania danych do wysyłki nagród
Dodaj komentarz