Zobacz Jak Zrobić Ciasto Cytrynowe bez pieczenia – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Śnieżynka Cytrynowa to przepis na kremowo – kokosową, delikatną i puszystą masę o smaku cytrynowo-kokosowo-czekoladowym. Ciasto mimo swej prostoty jest bardzo, bardzo smaczne. Wykonanie tego białego puszystego przysmaku jest bardzo proste więc każdy sobie z tym poradzi i bez obawy, że coś popsuje, i że ciasto się nie uda – musi się udać i to każdemu. Takie własnie jest dzisiejsze ciasto bez pieczenia – proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Wykonuje się je bardzo szybko, natomiast musimy poświęcić czas na wystudzenie galaretki – ale w tym czasie możemy się relaksować lub robić coś innego 😉 Musicie koniecznie spróbować tego pysznego ciasta. Zapraszam serdecznie do wypróbowania – bo warto – i zapraszam do zostawiania komentarzy. Zobacz także: Expresowe Tiramisu , Ciasto 3 Bit , Torcik Jagodowy ,
Śnieżynka Cytrynowa
Czas wykonania: 30 min
Składniki: 1 porcja dla 16 osób
- śmietana kremówka 600 ml
- cukier puder 4 łyżki
- galaretka cytrynowa 2 szt. + 4 szklanki wody
- śnieżka 3 opakowania x 56 g
- biała czekolada 200 g
- wiórki kokosowe 200 g
- biszkopty 2 opakowania
- forma 24 x 35 cm
Śnieżynka Cytrynowa opis wykonania
Krok 1
W garnku zagotować wodę – 4 szklanki, a następnie rozpuścić w niej galaretki oraz czekolady. Odstawić do wystudzenia.
Krok 2
Do miski lub dużego garnka dodajemy śmietanę, dodać cukier puder oraz śnieżki i ubić śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać wiórki kokosowe – 3/4 opakowania. Następnie bardzo powoli dodajemy zimna galaretkę wymieszaną z czekoladą i cały czas miksujemy na małych obrotach.
Krok 3
Blachę o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożyć folią lub papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć biszkopty tak aby dno było szczelne.
Krok 4
Na ułożone dno z biszkoptów wylewamy 1/2 masy śmietanowej odstawiamy do lodówki na 45 min. do stężenia masy. Następnie układamy kolejną warstwę z biszkoptów i wylewamy pozostałą część masy. Wyrównujemy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Śnieżynka Cytrynowa
Śnieżynka Cytrynowa
Ciasto bez pieczenia
Autor: Deserek.TV | Google+
Zdjęcia czytelników:
Ciasto Śnieżnka przygotowane przez Ewa0207
Dodaj komentarz