Prawdziwe Lody Jogurtowe na patyku. Dziś przepis na prawdziwe lody waniliowe na patyku typu „Bambino” 🙂 kiedyś taką nazwę nosiły, a dziś jest tylu producentów i tyle różnych marek, że człowiek tego nie zliczy 🙂 Jeżeli nie dysponujecie takimi silikonowymi foremkami do lodów to proponuję zastosować do tego celu pojemniczki po małych jogurtach. A jeżeli i takowych nie posiadacie to masę lodową należy przelać do plastikowego pojemnika z przykryciem i do 40 min. dokładnie przemieszać łyżką aby rozbić kryształki lodów. Taką procedurę wykonania możecie to zobaczyć w filmie Jak Zrobić Lody Cytrynowe
Czas przygotowania: 10 min.Mrożenia: ok. 6 hSkładniki: 1 porcja = ok. 1 litr
- jogurt naturalny – gęsty – 600 ml
- śmietana kremówka 150 ml
- cukier puder 100 g
- cukier waniliowy 15 g
- foremki do lodów + patyczki lub kubeczki po małych jogurtach
Dodaj komentarz