Wspaniały i smaczny deser w postaci kremu jogurtowego z malinami i biszkoptami. Idealnie nadaje się na przyjęcia urodzinowe jak i inne imprezy okolicznościowe. Nie tylko wspaniały aromatyczny smak, ale także jego kolorowy i apetyczny wygląd przykuwa nasz wzrok.
Umyj maliny i je osusz. Maliny posyp częścią cukru waniliowego, dodaj miód i całość wymieszaj, a następnie wstaw do lodówki na 15 min. aby maliny zmacerowały się. Następnie oddziel białka od żółtek. Żółtka dodaj do wysokiego naczynia, dodaj cukier z trzciny cukrowej, cukier waniliowy i wszystko dobrze wymieszaj blenderem na jednolity krem. Następne dodaj jogurt i ponownie całość dobrze wymieszaj. Białka z jajek ubij na sztywną piane w osobnym naczyniu, a następnie dodawaj stopniowo po 1 łyżce do kremu i cały czas miksuj. Wyjmij maliny i odlej z nich sok do rumu. Biszkopty namocz w rumie lub wiśniówce wymieszanym z sokiem z malin. Następnie biszkopty układaj w szklankach na dnie, dodaj warstwę malin i polej je kremem jogurtowym. Następnie dodaj kolejną warstwę biszkoptów i malin i ponownie pokryj kremem jogurtowym. Pozostałą część kremu jogurtowego wymieszaj z malinami i dodaj na sam wierzch deseru. Odstaw do lodówki na 3 godz.
Przepis jak zrobić w 30 min. smaczny i kolorowy deser – Film HD
Ten film możesz też obejrzeć w serwisie YouTube: http://youtu.be/G7_mQPL66Vg
Czas przygotowania: 30 min.
Czas chłodzenia: 3 godz.
Składniki: 1 porcja = 4 pucharki
- jogurt naturalny 250 ml -1 szklanka
- 400 g malin
- 100 g biszkoptów
- 2 jajka
- 50 g cukru z trzciny cukrowej
- 10 g cukru waniliowego
- 1,5 łyżki rumu (lub wiśniówki)
- 2 łyżki miodu
Dodaj komentarz