Oto pomysł na Warzywny Puchar czyli Odchudzający Koktajl Warzywny – pij i chudnij 🙂 W koktajlu znajdziecie same witaminy oraz dodatkowe minerały niezbędne dla naszego organizmu. Taki koktajl zaspokaja uczucie łaknienia i głodu co pozytywnie wpływa na nasz naszą przemianę materii.
Pszenica, owies, żyto i gorczyca tworzą w czasie wzrostu korzonki pokryte delikatnym puszkiem, który wyglądem przypomina pleśń. Ale kiedy kiełki naprawdę spleśnieją, można to poznać po nieprzyjemnym zapachu stęchlizny; pod żadnym pozorem nie wolno ich wtedy jeść.
Kiełki lucerny zawierają żelazo, wapń, fosfor; odtruwają organizm i polecane są zwłaszcza kobietom w okresie ciąży i karmienia.
Kiełki pszenicy są bogate w cynk, witaminy C i E, karoten i witaminy z grupy B; chronią przed przeziębieniem.
Kiełki soi z dużą zawartością białka, witamin A, B, C i H działają odmładzająco i wzmacniająco na organizm.
Kiełki słonecznikowe, będące źródłem witamin z grupy B i D, białka, żelaza, potasu i kwasów tłuszczowych, doskonale wpływają na cerę.
Co kryje w sobie 100 g kiełków pszenicy? Żródło
Zobacz video jak zrobić Koktajl Odchudzający – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronieDokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 10 min.
Składniki: 1 porcja = 1 szklanka
- sok pomidorowy 1 szklanka
- marchew 1-2 szt.
- łodyga selera naciowego 1 szt.
- 10 g drożdży upłynnionych w wrzątku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Dodaj komentarz