Kokosanki przepis jak zrobić kokosowa kostkę – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Przepis na najlepsze Kokosanki na świecie – kokosowa kostka jest bardzo łatwa i szybka do wykonania. Kiedyś bardzo często taką kokosową kostkę robiła nasza babcia, ale z biegiem czasu przepis odszedł w zapomnienie i dziś nadszedł dzień jego reaktywacji 😉 Teraz ponownie mogę delektować się tym fantastycznym smakiem kokosowej kostki i przypomnieć sobie wspaniałe lata dzieciństwa. Jeżeli uwielbiacie kokosanki i testowaliście już różne przepisy to koniecznie musicie wypróbować i ten przepis 🙂 Jestem pewien, że Wam się spodoba i zagości w Waszych domach na dłużej – jak raz spróbujecie tego specjału to już zawsze będziecie robili tą wersję kokosanek 🙂 Zobacz także: Herbatniki Owsiane z Morelami , Kruche Ciasteczka , Cynamonowe Ciasteczka Herbaciane
Kokosanki przepis
Składniki: 1 porcja = 30 szt.
- wiórki kokosowe 250 g
- jajko 3 szt.
- masło 2 łyżki
- cukier puder 1 szklanka,
- bułka tarta 2 łyżki
- 1 wafla 24 x 30 cm
- forma do pieczenia 24 x 30 cm
Kokosanki przepis i wykonanie
Krok 1
Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Arkusz wafla przycinamy na wymiar tak aby pasował do przygotowanej formy i wkładamy go na dno naszej formy.
Krok 2
Do osobnego naczynia dodajemy miękkie masło, żółtka, cukier puder i miksujemy na gładki jajeczny krem. Następnie cały czas miksując dodajemy wiórki kokosowe i tartą bułkę – ucieramy do połączeni się składników.
Krok 3
W kolejnym kroku białka ubijamy na sztywno i dodajemy powoli do masy kokosowej – całość delikatnie mieszamy łyżką do wchłonięcia piany.
Krok 4
Masę kokosową wykładamy na na płat wafla, który znajduje się w formie do pieczenia – dokładnie rozprowadzamy masę kokosową po powierzchni, delikatnie ugniatamy i wygładzamy. Pieczemy w temp. 190 C na złoty kolor przez ok. 20-25 min.
Kokosanki przepis |
Kokosanki przepis |
Dodaj komentarz