Jak dekorować babeczki

Jak dekorować babeczki – Czekoladowe CupCakes – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (45 ocena, 9 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
 

Jak dekorować babeczki. Dziś jest dzień zdobienia i dekorowania babeczek, dzień w którym znowu będę musiał sprawdzić swoje zdolności manualne 😉 Osobiście wole przyglądać się jak to inni dekorują i jak przebiega proces dekorowania niż robić to samemu – ale czego to się nie robi dla najbliższych 🙂 Ale jedno muszę Wam powiedzieć, iż mimo braku zdolności manualnych muszę przyznać, że jest to bardzo fajna i słodka zabawa w rodzinnym gronie przy fajnej muzyce 🙂 Więcej porad znajdziecie poniżej, a w powyższym filmiku zobaczycie moje zmagania z dekorowaniem babeczek:))  

 

Babeczki Czekoladowe przepis

Babeczki Czekoladowe przepis

 

Zobacz też: Napój Mojito lub Kawa Mrożona Mojito

 

Składniki: 1 porcja na ok. 12 babeczek
  • cukier puder 150- 200 g,
  • serek mascarpone 500 g,
  • kolorowa posypka,
  • barwnik spożywczy,

lub

  • masło 125 g o temp. pokojowej,
  • cukier puder 3/4 szklanki,
  • olejek waniliowy 1 łyżeczka,
  • opcjonalnie kakao lub barwnik,

barwniki naturalne

  • niebieski – sok z jagód,
  • czerwony – sok z buraków,
  • zielony – szpinak,
  • żółty – kurkuma

 

Jak dekorować Cupcakes

Jak dekorować babeczki

 

Jak dekorować babeczki / CupCakes wykonanie

 
Krok 1
Do miseczki lub garnka dodajemy serek mascarpone o temp. pokojowej, a następnie dodajemy cukier puder – cukier dodajemy małymi partiami do dokładnie mieszając łyżką lub mieszadełkiem. W osobnym naczyniu 3 łyżki mleka mieszamy z 1 łyżka soku z cytryny i szczypta soli, a następnie dodajemy do kremu mascarpone i ponownie dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Dzięki odrobinie soli wszystkie smaki będą bardziej wyczuwalne.
 
Krok 2
Przygotowany krem dzielimy na tyle części ile będzie kolorów muffinek i przekładamy do osobnych miseczek lub filiżanek. Dodajemy kilka kropli barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy aby równo rozprowadzić barwnik. Jeżeli kolor jest zbyt blady dodajemy więcej barwnika. Lepiej przygotować więcej kremu z danym kolorem, gdyż dorabiając nowa partię nie uzyskamy już tej samej barwy. 
 
Krok 3
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówka.  Polecam także jednorazowe foliowe rękawy cukiernicze – są idealne do takiej pracy gdzie mam kilka kolorów kremu.  Górną część rękawa zawijamy/zakręcamy tak aby w czasie wyciskania kremu, krem nie wydostawał się na zewnątrz. Wyciskamy krem powoli przesuwając tutkę nad zdobiona babeczką – jeżeli zbyt szybko będziemy przesuwać tutkę wyciskany wzorek będzie zbyt wąski. W sklepie można kupić cały komplety tutek lub pojedyncze tutki – dzięki nim uzyskamy różne ciekawe kremowe wzorki 😉
 
Do zdobienia muffinek możemy użyć także masy plastycznej, z której możemy wykonać ozdobne elementy lub figurki. Najczęściej używane są do zdobienia gotowe posypki o różnych kolorach i w różnych kształtach lub można zrobić własną kolorową posypkę – Zobacz jak zrobić kolorową posypkę.
 
 
Jak dekorować Cupcakes

Jak dekorować babeczki

 

Jak dekorować babeczki

Jak dekorować babeczki

Autor: Deserek.TV  

8 odpowiedzi na „Jak dekorować babeczki

Skomentuj wenus lifestyle Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

 Przypinki Własny Wzór  

Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole babeczki babeczki czekoladowe babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto czekoladowe ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto milky way ciasto owocowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis kawa przepisy keks kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy kopiec kreta krem krem bounty krem budyniowy kremówka lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki naleśniki czekoladowe napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake śmietana sól sól aromatyzowana sorbet sos stefanka święta syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tiramisu torcik torcik bez pieczenia tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina