Złoty Syrop, znany pod nazwą Golden Syrup. Bardo popularny w krajach zachodnich i anglojęzycznych. W naszym kraju dopiero zaczyna być poznawany, a to za sprawą różnych przepisów na ciasta i desery, w których występuje jako jeden ze składników. Jest także używany jako dodatek do naleśników, ciast, deserów jako syrop smakowy. Często zastępowany jest syropem klonowym (choć ten ma inny smak) lub miodem. W sklepie koszt 200 ml takiego syropu wynosi ok. 16-20 zł – cena zależy oczywiście od sklepu – i nie nie jest on dostępny w większości sklepów, więc jest problem aby go kupić. Dziś pokażę jak taki Złoty Syrop wykonać w własnym zakresie w domowym zaciszu.
Poradnik jak Golden Syrup – Złoty Syrop – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronieDokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 50 min.
Składniki: 1 porcja = 1 litr syropu
- cukier kryształ 1 200g
- sok z 1 cytryny
- zimn woda 50 ml
- wrzątek 600 ml
Dodaj komentarz