Serowe Paluchy Piwne to przepis na idealną przekąskę. Fantastycznie smakują z piwem jak i bez niego. Przepis jest bardzo prosty i szybko się je wykonuje. Z jednej porcji wychodzi ok. 60 -70 szt. Każdy z nas może tworzyć swoje wersje smakowe poprzez dodawania swych ulubionych ziół i przypraw. Przepis ten pozostawia pełną swobodę przy komponowaniu własnych smaków paluchów serowych zrobionych na piwie. W przepisie tym do ciasta już nie dodajemy ani proszku do pieczenia ani drożdży – dodajemy piwo, które już zawiera drożdże, które pozwalają ciastu nieco wyrosnąć. Jeżeli zdarzy się, że ciasto Wam nie wyrośnie nie przejmujcie się – i tak Wam wyjdą te pyszne serowe paluchy 🙂 Smacznego 🙂 Zobacz także jak zrobić
Zobacz jak zrobić Paluch Piwne – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronieDokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 40 min.
Składniki: 1 porcja ok. 60 szt.
- mąka pszenna 500 g
- piwo jasne 1/2 szklanki
- masło lub margaryna 200 g
- żółty ser 100 g starty na tarce z małymi oczkami
- żółtka 3 szt.
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki dowolnych przypraw – do ciasta
- oraz sól i przyprawy do posypki paluchów
Dodaj komentarz