Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Rafaello czekoladki przepis domowy. Dziś naszła mnie ochota na raffaello, więc przeszukałem kilka zeszytów i kilkadziesiąt kartek, ale w końcu udało mi się znaleźć to czego szukałem. A co znalazłem i co zrobiłem macie możliwość zobaczenia na poniższym filmie video. Pewnie część z Was zna ten bardzo prosty przepis na zrobienie raffaello domowym sposobem. To kolejny prosty przepis na szybki i smaczny deser. Zobacz także Trufle Czekoladowe z Rumem
Rafaello czekoladki
Czas przygotowania: 50 min.
Składniki: 1 porcja = 20 szt.
- miękkie masło 100g
- biała czekolada 200g
- cukier puder 50g
- migdały (obrane ze skórki) 20 szt.
- wiórki kokosowe 150g
- wiórki kokosowe do obtoczenia
Rafaello czekoladki wykonanie
Krok 1
Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.
Krok 2
Do miski dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i całość miksujemy na puszysty i gładki krem.
Krok 3
W miseczce na parze rozpuszczamy białą czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Następne stopniowo dodajemy do masła wymieszanego z cukrem pudrem.
Krok 4
Do przygotowanej masy stopniowo dodajemy wiórki kokosowe i cały czas mieszamy drewniana łyżką. Następnie masę czekoladową dostawiamy do lodówki na 40 min. aby stwardniała.
Krok 5
Z przygotowanej masy formujemy czekoladki, a do środka wkładamy po 1 migdale. Następnie uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Krok 6
Przygotowane czekoladki rafaello obtoczone w wiórkach odstawiamy do lodówki na 4 godz. aby stwardniały
Raffaello
Raffaello
Raffaello
Dodaj komentarz