Wspaniałe ciasto deserowe, które nie wymaga pieczenia. Przekładaniec Łasucha, nazywany także jako Budyniowiec to smaczny deser dla każdego łasucha. Przepis i samo przygotowanie jest bardzo proste lecz wymaga od nas trochę cierpliwości, ponieważ musimy przygotować kilka warstw ciasta. Pamiętajmy o tym aby wcześniej puszkę mleka kondensowanego wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godz. aby powstał karmel. A potem już możemy zabierać się do pracy nad naszym deserkiem.
Przepis jak zrobić w 50 min. przepyszne ciasto deserowe – Film HD
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 50 min.
Składniki: 1 porcja dla 6 osób
- Herbatniki Petit Bery – 1 opakowanie
- Śmietana kremówka 0,5 l
- Krakersy 1 opakowanie
- budyń waniliowy 2 szt.
- mleko 0,5 l
- słodzone mleko kondensowane 1 szt.
- dżem porzeczkowy
- fix do do śmietanki 1 szt.
- płatki migdałowe
Dodaj komentarz