Malinowa Panna Cotta

Babka Malinowa Pana Cotta

Babka Malinowa Pana Cotta

 

Panna Cotta to typowy i bardzo łatwy w przygotowaniu deser włoski. Panna Cotta oznacza gotowaną śmietankę., ale ja dokonałem modyfikacji włoskiego specjału. Cała masę deserowa wlewa się do silikonowych foremek i wstawia do lodówki do stężenia. Następnie gotowy już deser należy wyłożyć do góry dnem na talerz. Aby tego dokonać należy foremką z deserem zanurzyć na kilka sekund we wrzącej wodzie, a następnie szybko odwrócić do góry dnem i położyć na talerzyku i delikatnie ostukać formę.  Do naszego desery należy dodać tylko tyle żelatyny, aby deser trzymał kształt, ale nie był za sztywny. Całość powinna bardzo delikatne drgać na talerzyku jak galareta.  Deser najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu po 4 godzinnym chłodzeniu w lodówce. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczny.

 

Przepis jak zrobić w 10 min. smaczny deser na zimno  – Film HD

 

Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Czas przygotowania: 10 min.

Składniki: 1 porcja dla 8 osób

  • waniliowy serek
  • homogenizowany 200g
  • maliny 250g
  • wiórki kokosowe – 3 duże łyżki
  • syrop malinowy – 1 łyżka
  • jogurt naturalny 500 ml
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • śmietana kremówka 200 ml
  • żelatyna 4 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • sok z 1 całej cytryny
  • tarta skórka z 1/2 cytryny
  • biszkopty 200g 
Babka Malinowa Panna Cotta

Babka Malinowa Panna Cotta

 

 

 

 

 

 

 

 

Babka Malinowa Panna Cotta

Babka Malinowa Panna Cotta

 

 

 

 

 

 

 

 

Szybki Deser  - Babka Malinowa Pana Cotta

Szybki Deser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

8 odpowiedzi na „Malinowa Panna Cotta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Magnesy pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia beza bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto francuskie ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto razowe ciasto shrek ciasto świąteczne ciasto z owocami ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe dietetyczne drinki drożdżowe drożdżówki dynia dżem frappe galaretka gofry golden syrop granita grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kawa kawa latte kawa mrożona kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka latte lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny mandarynki marcepan marchew marchewka mascarpone masło mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki semiferddo serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sok jabłkowy sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno tarta tartaletki tiramisu torcik tort torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina