Krem Bounty
Kolejny poradnik video jak samemu zrobić smaczny Krem Bounty . Ten kremik podpatrzyłem u Domi. Faktycznie krem smakuje jak Batoniki Bounty. Idealnie nadaj się do smarowania pieczywa . Jednym słowem rewelacyjny przepis !!!! Nie traćcie czasu tylko szybko zróbcie ten wspaniały kokosowy przysmak 🙂
Poradnik jak zrobić Krem Bounty – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 1 porcja = 2 słoiczki
Masa czekoladowa
- czekolada mleczna 100g
- śmietana kremówka 30 ml
- masło 1 duża łyżka
- Masa kokosowa
- wiórki kokosowe 5 dużych łyżek
- biała czekolada 100 g
- masło 30 g
- śmietana kremówka 60 ml
- mleko 60 ml
- cukier kryształ 1 łyżeczka
Krok 1
Masa Czekoladowa
Garnek z wodą ustawiamy na palniku na wolnym ogniu. Do miseczki umieszczonej nad kąpielą wodą wlewamy śmietanę, dodajemy masło i mieszamy aż masełko rozpuści się. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Odstawiamy na okno do wystudzenia.
Krok 2
Masa Kokosowa
Garnek z wodą ustawiamy na palniku na wolnym ogniu. Do miseczki umieszczonej nad kąpielą wodą wlewamy śmietanę, mleko, dodajemy masło, cukier, oraz wiórki kokosowe. Cały czas mieszamy, aż masło i cukier rozpuszczą się, a wiórki zmiękną – ok. 10-12 min. Następnie dodajemy białą czekoladę i mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia.
Krok 3
Do przygotowanego słoiczka najpierw nakładamy masę kokosową ok. 1/3 wysokości słoika. Następnie odstawiamy słoiczek do lodówki aby masa zgęstniała. Następnie na zgęstniałą masę kokosową nakładamy gęstniejącą masę czekoladową i na nią ponownie masę kokosową. Zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki. Krem można przechowywać do 2-3 tyg. Wcześniej proszę sprawdzić termin ważności użytego masła.
Krem Bounty
Krem Bounty
Krem Bounty
Dodaj komentarz