Kolejny owoc, który jest kopalnią witaminy C, która to wpływa na zwiększenie odporności naszego organizmu. 100 miligramów mandarynek zawiera w sobie 24 miligramy witaminy C. Zawierają one w sobie także witamin z grupy A i B, które pozytywnie wpływają na nasz wzrok i wzmacniają skórę. W mandarynkach obecne są także inne składniki takie jak potas, żelazo, oraz cynk. Są niskokaloryczne więc doskonale nadają się na przekąski w czasie diety (w 100 gramach tyko 40 kalorii). Spożywanie dużych ilości tego owocu może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, miażdżycę czy cukrzycę.
Jak zrobić jogurt mandarynkowy w 3 min. – Film HD
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Wspaniały i aromatyczny jogurt mandarynkowy z dużymi kawałkami mandarynki. Dostarcza potrzebne witaminy dla naszego organizmu. Bardzo prosty w przygotowaniu.
Czas przygotowania: 5 min.
Składniki: 1 porcja = 1 szklanka
- jogurt naturalny 250 ml -1 szklanka
- 1 mandarynka
- cukier kryształ 2 łyżeczki
Dodaj komentarz