Kolejny domowy rodzinny przepis na smaczne ciasto czy tez ciastka z nadzieniem w cieście prawie francuskim. Ciasto smakiem i wyglądem przypomina ciasto francuskie, jednak sposób jego wykonania jest całkowicie inny. W oryginalnym przepisy ciasto należy włożyć do lodówki na 60 min, a ja wstawiam je do zamrażarki na 40-50 min. – ale po wyjęciu musi dać się rozwałkować. Zaletą tych pysznych „sakiewek z nadzieniem” jet to, iż przepis jest bardzo prosty, szybko się go wykonuje i możemy w dowolny sposób doprawiać nadzienie wedle naszego gustu i smaku. Te „sakiewki” są bardzo, bardzo smaczne i jak je robię to zawsze stosuje wersje 3 razy większą składników, gdyż są tak smaczne, że bardzo szybko znikają z talerzy 🙂
Prosty przepis jak zrobić w 60 min. domowe bułeczki maślane – Film HDKliknij Udostępnij i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
Czas przygotowania: 30 min.
Składniki: 1 porcja = 12 ciastek
- miękka margaryna 200g
- mąka pszenna 3 szklanki
- śmietana 1 szklanka
- jabłka antonówki 4 szt.
- cukier z trzciny cukrowej 5-6 łyżeczek
- cynamon 3 łyżeczki
- zmielony goździk 3 łyżeczki
- rodzynki 12 łyżeczek
Dodaj komentarz