Czekoladowy Sernik z Malinami

Czekoladowy Sernik z Malinami

Czekoladowy Sernik z Malinami

 

Dziś zapraszam na wspaniały malinowy sernik o czekoladowym smaku. A kto nie lubi czekolady? No właśnie każdy z Nas, a przynajmniej większość z Nas uwielbia ten przepyszny smak kakaowca zamknięty w tabliczce czekolady. To kolejny bardzo smaczny i prosty deser do przygotowania dla każdego z Nas – nawet dla laików kulinarnych.

Sam wygląd przykuwa uwagę, a już nie wspomnę o fantastycznym smaku czekolady i malin.

 

Przepis jak zrobić czekoladowy sernik z malinami – Film HD
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Czas przygotowania: 30 min.

Składniki: 1 porcja dla 10 osób

  • kakaowe herbatniki Petit Beurre 200g
  • masło 100g
  • kakao 2 łyżki
  • homogenizowany 600g
  • czekolada biała 100g
  • czekolada gorzka 100g
  • cukier puder lub zwykły 3 łyżki
  • śmietana kremówka 300 ml
  • żelatyna 5 łyżeczek
  • galaretka malinowa 1 szt.
  • maliny 200g
 
Krok 1
Herbatnik łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza (tzw. malaksera) dodajemy kakao i całość miksujemy na drobne ziarenka. Następnie do garnka dodajemy masło i rozpuszczamy je na wolnym ogniu – uważać aby nie przypaliło się. Do rozpuszczonego masła dodajemy zmielone herbatniki i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę herbatnikową na spód ciasta przekładamy do tortownicy (średnica ok. 25 cm). Równo rozprowadzamy herbatniki na dni tortownicy i mocno je ubijamy. Tak przygotowany spód naszego ciasta odstawiamy do lodówki na 30-50 min. aby stwardniał.
 
Krok 2
Do miski wrzucamy czekoladę i ją roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia – jak roztopić czekoladę w kąpieli wodnej zobaczysz na powyższym filmie video.
 
Krok 3
Śmietanę kremówkę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywno. Serek homogenizowany przekładamy do miski, dodajemy cukier i całość miksujemy. Następnie rozpuszczamy żelatynę w bardzo niewielkiej ilości wody (1/5 szklanki) i odstawiamy do wystudzenia.
 
Krok 4
Do masy serowej dodajemy wystudzoną roztopiona czekoladę i całość dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy stopniowo przestudzoną żelatynę i cały czas miksujemy. 
 
Krok 5
W kolejnym kroku stopniowo dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie całość mieszamy łyżką aż cała masa będzie jednolita.
 
Krok 6
Tak przygotowaną masę serową wykładamy na wcześniej przygotowany spód i odstawiamy do lodówki aż cała masa zastygnie.
 
Krok 7
Maliny płuczemy i odstawiamy do wysuszenia w sitku. 
Do szklanki wsypujemy galaretkę i zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Gdy sernik już stężał, a galaretka będzie już zimna wylewamy ja na sernik, dodajemy maliny i ponownie odstawiamy do lodówki aby całość stężała.
 

Smaczny i prosty deser na zimno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Czekoladowy Sernik z Malinami

Smaczny i prosty deser na zimno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Czekoladowy Sernik z Malinami

Czekoladowy Sernik z Malinami

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 odpowiedzi na „Czekoladowy Sernik z Malinami

Skomentuj Ola in the kitchen Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Magnesy pamiątkowe metalowe
Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto shrek ciasto styropian ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dieta dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis keks kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle dietetyczne koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy kopiec kreta krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis na kawę mrożoną przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance tarta tiramisu torcik tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina