Brownie z Kaszą Jaglaną

Brownie z Kaszą Jaglaną – Film HD

Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (103 ocena, 21 głosów)
 
Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie

 

Brownie z Kaszą Jaglaną przepis dietetyczny. Domowe bezglutenowe brownie zrobione bez dodatku masła (ani margaryny, ani oleju) jedynie z kaszą jaglaną i suszonymi owocami. Ciasto także nie zawiera jajek ani cukru. Jest to kolejny prosty przepis na smaczne czekoladowe ciasto 😉 Ciasto wykonuje się bardzo szybko i możecie to zobaczyć na powyższym filmie wideo. Jestem małym łasuchem więc dla mnie dzień bez słodkości to dzień stracony 🙂 Uwielbiam wszelkie ciasta i desery. Lubie ciasta drożdżowe, z kremem, ciasta na zimno, domowe wypieki, torty  – lubię wszystkie ciasta 😉 Bardzo lubię poznawać nowe smaki tak jak w tym przypadku i dziś przyszła pora na sprawdzenie jak smakuje ciasto z kaszy jaglanej – mi smakuje 😉 jest czekoladowe, lekko gorzkie i lekko wilgotne. Kasza jaglana poprawia przemianę materii, oczyszcza organizm z toksyn i rozgrzewa, ma wiele wartości odżywczych, m. in. krzemionkę, która wspomaga pielęgnację włosów, skóry i paznokci oraz lecytynę poprawiającą pamięć i koncentrację. Zobacz także: Dietetyczne Ciasto Ryżowe, Jogurtowe Ciasto Dietetyczne,

 

Brownie z Kaszą Jaglaną

Brownie z Kaszą Jaglaną

 
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 45-60 min.
  • kasza jaglana 1 szklanka,
  • jogurt naturalny 160 ml,
  • masło orzechowe lub krem czekoladowy 110 ml,
  • mleko 250 ml, 
  • gorzka czekolada 100 g,
  • suszone daktyle 25 szt. + 200 ml wody,
  • kakao 1/2 szklanki,
  • mąka ziemniaczana 4 łyżki,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
  • szczypta soli,
  • forma o wymiarach 20 x 30 cm,

 

Brownie przepis z Kaszą Jaglaną

Brownie przepis z Kaszą Jaglaną

 

Brownie z Kaszą Jaglaną – wykonanie

 
Krok 1
Daktyle wrzucam do blendera i zalewam wodą – odstawiam na 40 min. aby zmiękły.
 
Krok 2
Mąkę ziemniaczaną mieszam z proszkiem do pieczenia i odstawiam na bok. Następnie płuczę kaszę jaglaną – ja wsypuje ją do sita i płuczę pod bieżącą wodą.
 
Krok 3
Do garnka wlewam 2,5 szklanki wody, dodaje szczyptę soli, stawiam na palniku na średnim ogniu, doprowadzam do wrzenia i dodaje kaszę jaglaną. Zmniejszam ogień i na małym ogniu gotuję 20-25 min. co jakiś czas mieszając, aż kasza będzie miękka. W tym samym czasie namoczone daktyle (razem z dodaną wodą) rozdrabniam blenderem na gładką masę.
 
Krok 4
Ugotowaną kaszę przekładam do dużej miski i mieszam kilka razy łyżką, następnie dodaje jogurt, mleko i ponownie mieszam. W kolejnym kroku dodaję masło orzechowe, krem daktylowy, kakao, mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszam aż powstania jednolita masa. Na sam koniec dodaję drobno posiekana czekoladę i jeszcze raz mieszam. 
 
Krok 5
Formę o wymiarach 20 x 30 cm wykładam papierem do pieczenia, wykładam masę jaglaną, wyrównuje, posypuje kakao,a na wierzchu układam orzechy włoski. Ciasto pieczemy w temp.  180 C przez ok. 45 – 60 min. – pieczemy do suchego patyczka. Jeżeli do kaszy dodacie zbyt dużo wody masa będzie bardziej wodnista i czas pieczenia się wydłuży – w takim przypadku zalecam obniżenie temp. o 10 C
 
Brownie z Kaszą Jaglaną

Brownie z Kaszą Jaglaną

 
Autor: Deserek.TV   
 

20 odpowiedzi na „Brownie z Kaszą Jaglaną

Skomentuj czarodziejka smaków Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

 Przypinki Własny Wzór  

Polecany Film
Tagi – wyszukaj
3 bit alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie budyń bułeczki bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia Ciasto Cappuccino ciasto dietetyczne ciasto drożdżowe ciasto dyniowe ciasto jogurtowe ciasto kubuś ciasto marchewkowe ciasto owocowe ciasto shrek ciasto styropian ciasto świąteczne ciasto ze śliwkami cynamonowiec cytryna czekolada czekoladki czekoladowy deser desery desery jogurtowe desery marokańskie dieta dietetyczne dietetycznie drinki drożdżowe drożdżówki dynia frappe galaretka gofry golden syrop golden syrup granita herbata herbatniki imbir jabłecznik jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka kartofelki marcepanowe kawa kawa latte kawa mrożona kawa mrożona przepis keks kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle dietetyczne koktajle energetyczne koktajle owocowe koktajle warzywne konkursy kopiec kreta krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia lemoniada likier limonka lody lukier makowiec malibu malina maliny marcepan marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek melon mięta migdały miód mleko mrożona kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki napój napoje napoje chłodzące napoje rozgrzewające nutella orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki poradnik poradniki prince polo promocja promocje przekąski przepis na kawę mrożoną przepisy dietetyczne rabarbar racuchy rafaello rodzynki rogale rogaliki serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata śmietana sól sól aromatyzowana sorbet stefanka syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance tarta tiramisu torcik tort tort bez pieczenia torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze śliwkami żurawina